Dacă iese învingătoare, la 62 de ani, Dilma va fi prima femeie din Brazilia care va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat.
Contracandidatul fostei luptătoare de gherilă este social-democrat Jose Serra, în vârstă de 68 de ani, susţinut de formaţiunile de dreapta.
Victoria se anunţă categorică. Dilma Rousseff este creditată cu 57,2 % din voturi, iar Jose Serra cu 42,8 %, potrivit ultimului sondaj de opinei realizat înaintea scrutinului.
În Brazilia se foloseşte un sistem de vot electronic, aşa că rezultatul alegerilor se vor cunoaşte la numai câteva ore de la închiderea urnelor.
În campanie până în ultima clipă
În primul tur, pe 3 octombrie, Dilma Rousseff n-a reuşit să obţină peste 50 la sută dintre sufragii. A avut doar 47%, iar Jose Serra 33 de procente.
Aproximativ 136 de milioane de brazilieni sunt aşteptaţi azi la vot.
"Voi guverna pentru toţi brazilienii. Nu va fi nicio discriminare. Nu voi guverna doar pentru coaliţia mea", a declarat Dilma în ultima zi de campanie.

Foto: Reuters. Jose Serra (dreapta) are puţine şanse să fie ales preşedinte
Nici Serra n-a renunţat la luptă.
"Adevăratul sondaj de opinie e la urna de vot", a declarat social-democratul în speranaţa că va mai aduna voturi.
Jose Serra este fost guvernator în Sao Paulo, cel mai popular stat din Brazilia şi fost ministru al sănătăţii.
Lula părăseşte puterea după 8 ani, două mandate consecutive şi cu o cotă de popularitate uriaşă. Potrivit Constituţiei, acesta nu are voie să mai candideze pentru al treilea mandat.