Evenimentul Zilei > Actualitate > Braşovul luptă cu succes pentru a ajunge în top
Braşovul luptă cu succes pentru a ajunge în top

Braşovul luptă cu succes pentru a ajunge în top

A treia săptămână a campaniei „Oraşul de vis” ajunge în locul unde s-a născut imnul României. Împreună cu cititorii, vom afla dacă acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a trăi.

De astăzi, vă invităm să descoperiţi, timp de şapte zile, oraşul de sub Tâmpa, loc în care, în 1848, poetul şi jurnalistul braşovean Andrei Mureşanu a avut inspiraţia de a compune poezia „Un Răsunet”, devenită mai târziu „Deşteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.

Braşovul a urcat, în ultimele zile, pe primul loc în topul voturilor de popularitate (cu 2.224, la ora închiderii acestei ediţii). Este urmat, la o distanţă apreciabilă, de Cluj-Napoca (cu 1.107 voturi), municipiu din Ardeal care a avut, încă din prima zi a campaniei „Oraşul de vis”, supremaţia. Pe locul al treilea se află Bacău, cu 822 de voturi de popularitate.

Notele şi voturile care sunt acordate de cititori influenţează, în continuare, topul. Chiar dacă această competiţie care ne va arăta unde este cel mai bine pentru a trăi se va încheia în luna august, fiecare vot din partea cititorilor va putea răsturna situaţia. Mai sunt 13 săptămâni în care localităţile participante în campanie au şansa la titlul de „Oraş de vis”.

Lider-surpriză în popularitate

În această săptămână vom descoperi Braşovul. Citiţi astăzi, pe www.evz.ro, monografia oraşului. Mâine, notele acordate celor şapte criterii de evaluare, atât de cititori, cât şi de www.evz.ro, vor întregi imaginea şi vor oferi informaţii suplimentare cu privire la modul în care se prezintă Braşovul de astăzi.

Istoria locală, reportajul, opiniile publicului şi notele pe criterii au rolul de a crea o privire de ansamblu asupra acestui oraş, astfel încât cititorii să obţină maximul de informaţii.

Infrastructura, sănătatea, siguranţa, cultura şi educaţia, mediul şi dezvoltarea economică au fost evaluate de www.evz.ro pe baza datelor oficiale (de la autorităţile locale, Institutul Naţional de Statistică, ministerele Educaţiei, al Sănătăţii). Pe baza acestora, am acordat note de la 1-10. Citiţi mai multe despre regulament şi despre modul în care se realizează evaluarea pe www.evz.ro, în categoria campaniei „Oraşul de vis”.

Aşa cum am obişnuit cititorii „Evenimentului zilei”, fiecare oraş este susţinut de primari şi de alte două vedete, una din lumea sportului, a doua din zona culturală sau a showbizului.

Edilul Braşovului, George Scripcaru, va răspunde, joi, întrebărilor, despre investiţiile locale, problemele cu care se confruntă oraşul, dar şi aspectele pozitive.

Pentru vineri am pregătit un interviu cu o vedetă-surpriză din lumea sportului, iar sâmbătă, Victor Socaciu va oferi o incursiune memorabilă în copilăria sa petrecută în Braşov. Reportajul şi comentariile cititorilor vor face parte din tabloul de ansamblu al acestui oraş.

„ORAŞUL DE VIS”

Galaţi, pe ultimul loc al clasamentului

Pentru o imagine cât mai aproape de realitate, www.evz.ro vă prezintă punctele slabe şi avantajele oraşelor, în funcţie de şapte criterii: infrastructură, administraţie, siguranţă, sănătate, cultură şi educaţie, dezvoltare economică şi mediu. În funcţie de aceşti factori, notele cititorilor reprezintă un sfert din evaluarea finală. Cea mai mare pondere o are votul de popularitate (50%), iar alte 25 de procente aparţin calificativelor acordate de www.evz.ro.

Pe baza voturilor de popularitate, clasamentul momentului arată astfel:

 1. Braşov (2.224 de voturi de popularitate),
 2. Cluj-Napoca (1.107),
 3. Bacău (822),
 4. Arad (812),
 5. Sibiu (732),
 6. Timişoara (472),
 7. Oradea (471),
 8. Craiova (342),
 9. Iaşi (327),
 10. Constanţa (307),
 11. Ploieşti (229),
 12. Piteşti (155),
 13. Bucureşti (210),
 14. Brăila (104)
 15. Galaţi (89).

Votul dumneavoastră poate schimba ierarhia, în orice moment.

Accesaţi www.evz.ro şi alegeţi oraşul în care este cel mai bine pentru a locui! Aşteptăm din partea cititorilor fotografii din oraşul lor, pe adresa oraş[email protected] Cele mai bune vor fi publicate în galeria foto a fiecărui oraş din campanie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: