Fostul primar conservator al Londrei, Boris Johnson a acordat un interviu publicației Sunday Telegraph, susţinând că istoria Europei este marcată de încercările de a se uni sub un singur conducător şi un singur guvern. 

"Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite", a afirmat el cu câteva săptămâni înainte de referendumul privind menținerea Marii Britanii în UE, citează Agerpres.

"Ceea ce lipsește fundamental este eterna problemă, și anume că nu există o fidelitate reală față de ideea de Europei (…) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înțeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic", a adăugat Boris Johnson.

Fostul primar londonez afirmă că prosperitatea Marii Britanii este condiţionată de acest contract European, UE, iar o eventuală ieşire din uniune ar duce la o dezvoltare fără precedent.

În aceste moment, grupările pro-Brexit, dar şi opozanţii se află la egalitate în sondaje. Referendumul care va decide dacă Marea Britanie rămâne sau nu în UE este prevăzut pentru 23 iunie.

 

Te-ar putea interesa și: