Evenimentul ZileiPoliticaBomba lăsată de PSD la Finanțe. Comisia Europeană decide dacă o detonează

Bomba lăsată de PSD la Finanțe. Comisia Europeană decide dacă o detonează

Bomba lăsată de PSD la Finanțe. Comisia Europeană decide dacă o detonează
Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a făcut a declarat că reprezentanții Comisiei Europene ar putea declanșa procedura de deficit excesiv împotriva României.

Cîțu a afirmat că, în momentul în care a preluat Ministerul Finanțelor, nu a știut despre deficitul de la Casa de Pensii și nici despre problemele cu colectarea impozitelor și a contribuțiilor sociale sau cu nereturnarea TVA.

Drept urmare, el a confirmat că deficitul bugetar va depăși ținta asumată de 3% și va ajunge la 4%, la sfârșitul anului, în ciuda eforturilor pe care Guvernul le întreprinde pentru a găsi soluții.

„Deficitul bugetar pentru acest an este unul mare, în jur de 4%, dar rectificarea bugetară va arăta cifra exactă, avem de muncă la rectificarea bugetară și suntem în discuții cu ministerele, dar așa arată în acest moment. Asta este situația pe care am moștenit-o. Eu cred că este de datoria noastră se le spunem românilor unde suntem. Și aș mai adăuga faptul că soluții pentru remedierea situației sunt foarte puține. Dar pentru anul acesta în nici un caz nu mai putem salva situația, deficitul prezentat va fi de 4%. Poate că vom reuși, pe ultima sută de metri, să mai colectăm ceva, să aducem mai jos deficitul, aici avem discuții și cu ANAF și cu mai multe instituții, dar așa cum arată acum situația, deficitul este de 4%“, a declarat Florin Cîțu.

El a precizat că actualul Guvern caută soluții pentru a ține situația sub control, dar că decizia de declanșare a procedurilor pentru deficit excesiv va aparține Comisiei Europene.


Accesează: