Procurorul Călin Nistor, nimeni altul decât adjunctul șefului DNA, soliciă Secției pentru procurori a CSM revocarea procurorilor DNA Oradea Ciprian Man și Cristian Ardelean, afirmă jurnaliștii de la G4media, invocând surse judiciare.

Cei doi procurori, alături de alți 3 colegi de breaslă, au făcut obiectul unor campanii de presă în care au fost publicate mai multe înregistrări al căror „tartor” este chiar unul dintre cei trei. În înregistrări, procurorii de la DNA Oradea făceau referire la întocmirea unor dosare penale pe numele unor judecători din zonă, scopul fiind acela de a băga „frica în ei”.

„Se transmite astfel un semnal către infractori că ne pot elimina din DNA prin campanii de presă”, a declarat pentru G4media procurorul Cristi Ardelean.

Conducerea DNA a dispus, în urmă cu 2 săptămâni, un control la DNA Oradea. Controlul a fost făcut de procurorul Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a din DNA, însă rezultatele nu sunt cunoscute deocamdată.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a anunțat luni, 21 ianuarie, la Digi24 că vor urma revocări din DNA.

„În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA”, a declarat oficialul DNA la Digi24.

Te-ar putea interesa și: