Sunt magistraţii care au pus sechestru la ECOREC, operatorul gropii de gunoi Glina sub acuzaţia falsă că ar spăla banii lui Don Vito Ciancimino, fostul primar din Palermo.

Potrivit luju.ro, operatorul gropii de gunoi de la Glina, a fost adus aproape în pragul falimentului de către autorităţile italiene şi cele romane, după ce a fost acuzat că ar fi spălat banii mafiei italiene, mai precis banii fostului primar din Palermo Don Vito Ciancimino, persoană care a decedat în urmă cu mai mulţi ani, suspectat că ar fi fost unul din capii organizaţiei Cosa Nostra.

 

La data de 1 august 2014, judecătorii ICCJ Simona Daniela Encean, Anca Madalina Alexandrescu si Aurel Gheorghe Ilie au predat autorităţilor italiene pe Victor Dombrovschi, care era la acea vreme director şi acţionar majoritat la ECOREC SA.

 

Dombrovschi a fost acuzat de o presupusă „tentativă la reciclare a bunurilor provenite din infracţiuni”, cu toate că acesta nu fusese niciodată în Italia.

Predarea către autorităţile italiene s-a făcut în baza unui mandat european de arestare în care se preciza că „…mandatul de arestare reţine o situaţie care nu a fost recunoscuă  de autorităţile din România…” şi a fost emis în faza de urmărire penală, mai precis în faza unor cercetari preliminare.

În aceste condiţii, cetăţeanul român Victor Dombrovschi a fost arestat în ţara lui şi trimis în Italia pe o simplă alegaţie a unei firme italiene care a făcut o serie de plângeri penale în România, toate clasate de DNA şi DIICOT pe lipsă de probe, şi nicidecum pe verificarea minimală a acuzaţiilor aduse, potrivit www.luju.ro

Citiţi mai multe pe www.luju.ro