Bombă de Crăciun: Aston Martin, în discuţii cu Daimler, pentru Maybach

Bombă de Crăciun: Aston Martin, în discuţii cu Daimler, pentru Maybach

Producătorul auto de lux britanic negociază cu grupul german Daimler iniţierea unui parteneriat strategic care ar putea duce la apariţia unui model Maybach - desenat, dezvoltat şi produs de Aston Martin.

Când te uiţi la un Aston Martin - orice Aston Martin - şi la o limuzină Maybach parcă înţelegi de ce Daimler ar pofti la o picătură de şarm englezesc.

Cu adevărat surprinzătoare, dacă se va dovedi adevărată, ar fi, totuşi, posibilitatea ca însuşi procesul de fabricaţie a următorului model Maybach să fie gestionat de producătorul britanic.

Ceea ce se ştie deocamdată - vestea, oferită de "Financial Times", a picat chiar înaintea Crăciunului - este că Aston Martin şi grupul german Daimler negociază iniţierea unui parteneriat strategic care s-ar putea concretiza cu apariţia următoarei generaţii a limuzinei Maybach - desenată, dezvoltată şi produsă de furnizorul preferat al maşinilor Bond.

Potrivit pulicaţiei germane "Auto Zeitung", citată de "Automotive News", Daimler le-ar fi solicitat deja celor de la Aston Martin să realizeze prototip pentru viitorul model Maybach - care ar trebui prezentat oficial cu ocazia Salonului auto de la Frankfurt de anul viitor.

Dacă se va concretiza, pactul de cooperare ar putea oferi, cel puţin teoretic, o mulţime de beneficii, mai ales pentru Aston Martin.

Tot "Financial Times" anticipează că producătorul britanic ar putea primi permisiunea de a utiliza o serie de motoare ultraperformante Mercedes-Benz, dar şi tehnologia 4x4 dezvoltată de Daimler, pentru un viitor model SUV/crossover - anunţat în urmă cu nici doi ani de conceptul Lagonda.

Ne puteți urmări și pe Google News