Bogdan Olteanu, refuzat de PNL sector 1

Bogdan Olteanu, refuzat de PNL sector 1

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, nu este dorit de filiala PNL sector 1 drept candidat la alegerile parlamentare. Anunţul a fost făcut chiar de şeful filialei PNL sector 1, Vlad Moisescu.

Olteanu va încerca totuşi să obţină o nominalizare în acest sector din partea conducerii centrale. Preşedintele PNL sector 1, un apropiat al lui Ludovic Orban, a prezentat şi motivele pentru care Olteanu a fost sărit din schemă. „Acum patru ani şi-a luat post de deputat, practic, prin faptul că i l-am dat eu pe al meu şi apoi nu l-am mai văzut patru ani la organizaţie“, a afirmat Moisescu. El a recunoscut că disputa dintre el şi Bogdan Olteanu este mai veche. „S-a supărat la congres că nu l-am votat. Că n-a ieşit ce n-a ieşit şi că noi de ce nu l-am votat. Nu l-am votat pentru că l-am votat pe Orban. Asta-i viaţa!“, a spus liderul liberalilor din sectorul 1.

Moisescu a afirmat că liberalii din această organizaţie vor să maximizeze rezultatul pe jumătate din colegiile din sector mergând pe „falanga Tăriceanu-Orban-Antonescu“. Crin Antonescu va candida la Senat, iar Tăriceanu şi Orban la Cameră, în două colegii legate de colegiul lui Antonescu. Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a confirmat, ieri, faptul că se va muta de la Camera Deputaţilor la Senat. Olteanu face reclamaţie la conducerea centrală

Bogdan Olteanu susţine că îşi va depune candidatura pentru sectorul 1 la Delegaţia Permanentă a PNL din 28 iulie, când urmează să se definitiveze candidaturile. „Organizaţia PNL Bucureşti fiind una care a avut un rezultat sub media pe ţară, iar candidaţii vor fi stabiliţi în urma unei discuţii a Delegaţiei Permanente a partidului“, ne-a declarat preşedintele Camerei. El susţine că are argumente pentru „a întoarce“ decizia organizaţiei din sectorul 1. „Eu, la alegerile trecute, am fost ales de cetăţeni, şi nu pe locul cuiva de la partid. Şi acum mă interesează părerea cetăţenilor din zona unde locuiesc eu. Cotele de popularitate ale liderilor PNL sunt cunoscute, vor fi şi sondaje de opinie“, estimează Olteanu.

Ne puteți urmări și pe Google News