"E limpede că preşedintele are toate prerogativele suspendate în momentul în care e suspendat. Dacă STS ar trebui să facă ceva, STS ar trebui să decupleze şi sistemul de telefonie specială de la domiciliul preşedintelui, care nu e, ce-i drept, mutat din casă până nu se prezintă electoratul şi decide dacă preşedintele e revocat. În această perioadă Traian Băsescu nu are ce să se adreseze autorităţilor publice de niciun fel, deci nu are nevoie de telefon operativ", a spus Bogdan Niculescu Duvăz.
Totodată, social-democratul l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că nu spune adevărul cu privire la telefoanele de la sediul său de campanie.

"Traian Băsescu nu spune adevărul, din nou. Ne-a informat ieri că telefoanele puse în sediul de campanie al cetăţeanului preşedinte suspendat Traian Băsescu absolut nu sunt telefoane secrete. Traian Băsescu să ne spună dacă nu ştie că sunt secrete sau dacă a spus special că nu sunt", a spus Duvăz, precizând că telefonul operativ şi celălalt sistem de comunicaţii instalat în biroul de campanie al lui Traian Băsescu sunt telefoane cu circuite controlate şi secrete.
Traian Băsescu a explicat însă, aseară, că foloseşte liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecţia sa şi că s-ar bucura dacă l-ar suna şi preşedintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care "ard", cum ar fi Siria.
"Este una din marile gogoşi ale unor oameni pur şi simplu disperaţi. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, preşedintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat", a declarat Traian Băsescu.
CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu cere să fie înlocuit şeful STS
  • Traian Băsescu elucidează misterul telefonului secret
  • BĂTĂLIA PE TELEFONUL SECRET AL LUI BĂSESCU. PNL: "E ilegal". Opriş: "Am respectat legea". Antonescu: "Nu sunt lămurit"