"Obiectivul nostru este foarte clar: România trebuie să ajungă pe creştere economică în 2011. Sunt semne prudente că economia îşi revine şi în 2011 vom ieşi la liman", a spus Boc.
Şeful Executivului a explicat că măsurile adoptate în parlament privind reducerea TVA la alimente de la 24% la 5% şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei nu pot fi puse în aplicare, pentru că nu permite bugetul de anul viitor.
"Ştiu că oamenii au necazuri, dar trebuie să luăm măsuri mai dureroase. Înţeleg preocuparea oamenilor şi a sindicatelor şi în invit la masa dialogului", a răspuns premierul la întrebarea moderatorului referitoare la ce va face guvernul dacă sindicatele declanşează greva generală de săptămâna viitoare.
În opinia sa, partidele din opoziţie exploatează nemulţumirile oamenilor, şi vin "cu tolba plină de promisiuni fără acoperire". El a explicat situaţia adoptării unor măsuri populiste, precum reducerea TVA la alimente: "În premieră absolută, cei care guvernează nu au majoritate în comisiile de specialitate, de unde vine răul primordial. De aceea ne trezim cu aceste situaţii în care trebuie să mergem în plen să ne luptăm pentru fiecare articol".
El a atras atenţia că tergiversarea adoptării bugetului de stat pe 2011 de către PSD îi va afecta şi pe primarii social-democraţi sau pe preşedinţii de consilii judeţene, la fel cum nici cei de la consiliile locale nu-şi vor putea adopta bugetele.