Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc, despre Cristian Preda: „I-am dat cartonaş galben”
Boc, despre Cristian Preda: „I-am dat cartonaş galben”

Boc, despre Cristian Preda: „I-am dat cartonaş galben”

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a sugerat, aseară, la postul public de televiziune, că l-ar putea exclude din partid pe europarlamentarul Cristian Preda, dacă acesta mai critică PDL în afara uşilor închise.

"Am preferat să pun echipa şi unitatea partidului înaintea propriului meu interes. Asta nu înseamnă că n-am avut o discuţie între patru ochi cu Cristi Preda şi, după cartonaşul galben, toată lumea ştie ce urmează. Dar am preferat să încerc să păstrez unitatea partidului, pentru că este foarte importantă", a declarat Boc, la TVR1.
Liderul PDL şi-a exprimat speranţa ca în urma discuţiei între patru ochi cu Cristian Preda să se fi rezolvat neînţelegerile între ei. "Cred că acolo ne-am spus fiecare ceea ce am avut de spus", a continuat Boc. 
În acest context, el a reproşat presei că nu reflectă şi disensiunile din partidele de opoziţie. "În ograda vecinilor nu v-aţi uitat? La PSD sau în altă parte…", a adăugat premierul.
Preda, avertizat şi de Băsescu

Cristian Preda, dar şi ceilalţi fervenţi critici ai premierului Boc şi ai PDL, a primit un avertisment chiar de la preşedintele Traian Băsescu. Acesta a afirmat într-un interviu recent la postul public de radio, că, dacă ar fi condus Partidul Democrat Liberal, nu ar fi lăsat să rămână în partid politicienii care nu respectă regula democraţiei interne într-o formaţiune politică, dându-i ca exemplu în acest sens pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru.
Atenţionările vin după ce europarlamentarul a afirmat în mai multe rânduri că Emil Boc ar trebui schimbat din funcţia de premier, pentru că trage în jos partidul în sondaje, şi chiar propunea ca PDL să iasă de la gGuvernare.
"Voi continua să critic public nu doar adversarii, ci şi colegii de partid, atâta vreme cât aceştia nu vor lucra în interesul general. Rămân astfel fidel obiectivului modernizării României, aşa cum a fost el definit de preşedintele Traian Băsescu. Dar modernizarea, cred eu, nu poate fi făcută, dacă un spirit partizan te împiedică să vezi erorile din propria ta tabără", a scris Preda pe blogul său, imediat după criticile lui Traian Băsescu.