Evenimentul Zilei > Actualitate > Bobby Păunescu a deschis casa de producţie Solar Pictures, în Statele Unite
Bobby Păunescu a deschis casa de producţie Solar Pictures, în Statele Unite

Bobby Păunescu a deschis casa de producţie Solar Pictures, în Statele Unite

Producătorul Bobby Păunescu deschide noua casă de producţie de film alături de Jared Underwood, fost vicepreşedinte la Comerica Entertainment, Kearie Peak, producător de film, şi omul de afaceri Christopher Taylor. Solar Pictures va produce patru - cinci filme pe an, conform "The Wrap".

Bobby Păunescu deţine casa de producţie Mandragora International Group, înfiinţată în România. Jared Underwood a lucrat timp de 18 ani pentru Comerica Entertainment unde a ajuns în poziţia de vicepreşedinte. Cei doi vor fi parteneri în firmă, iar Kearie Peak şi Christopher Taylor vor fi cei doi directori generali ai companiei. Solar Pictures plănuieşte să investească în filme independente, dar şi în filme de acţiune cu bugete medii, de până la 30 de milioane de dolari.
"M-am pregătit pentru această zi de mulţi ani de zile, învăţând mai întâi cum merge afacerea şi apoi munca la filmele pe care le-am produs, scris şi regizat. Acum este timpul pentru un nou pas – să fac filmele independente care au început să fie foarte atractive pentru Statele Unite şi pentru pieţele internaţionale", a declarat Bobby Păunescu.
În 2010 Bobby Păunescu a pus bazele unui studio cu echipament de producţie în România, alături de compania italiană Fandango. A produs "Moartea Domnului Lăzărescu", prin Mandragora Movies, şi a regizat apoi propriul film, "Francesca". În 2010 a produs filmul "Aurora", al lui Cristi Puiu. Anul acesta a apărut filmul coprodus de el, "Diaz – Don’t Clean Up This Blood". 
"Este un moment extraordinar pentru partenerul meu Jared Underwood, cei doi extrem de talentaţi directori executivi, Kearie Peak şi Chris Taylor, şi pentru mine să lansăm Solar Pictures", a mai spus Bobby Paunescu. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: