Revenit dintr-un concediu petrecut pe Coasta de Azur, Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a participat la prima confruntare cu Mircea Sandu, liderul Federatiei Romane de Fotbal, dupa pierderea comisiilor.

Cei doi capi ai fotbalului romanesc au dat nas in nas joi seara, la emisiunea „Da sau nu”, de la Realitatea TV.

Intaratat de moderatorii Mihai Tatulici si Emanuel Terzian, „Corleone” si-a dat drumul la gura si a povestit modul in care a decurs, de-a lungul timpului, „schimbul” de comisii intre ei.

Transferul de putere s-a facut mereu la „mica intelegere”, asa cum le sta bine unor fosti membri ai Cooperativei din fotbalul romanesc, fara sa se tina cont de lege!

„Traim intr-o lume in care curvele devin peste noapte doamne, iar doamnele – curve!”, a „demarat” in tromba Dragomir, cu trimitere la Sandu, care evita sa abordeze frontal subiectul.

Invartelile „Nasului”, date in vileag

„Sa va spun eu cum s-a intamplat cu comisiile. Regulamentul e prost si interpretabil. Noi doi am stabilit unde merg comisiile! Deci noi doi, la propunerea lui Mircea Sandu, nu a mea! In trecut, Mircea mi-a zis: „Ia-ti, ba, comisiile”.

Eram la el in birou atunci. „Se incalca legea!”, i-am zis. „Se incalca, nu se-ncalca, ia-le!”„, a relatat Mitica o discutie din perioada in care federatia pasa de buna-voie catre LPF „pacostea” numita comisii. Dragomir n-a fost contrazis de Sandu. Declaratiile stupefiante ale lui „Corleone” au continuat in ritm sustinut.

Lepefistul l-a dat de gol pe Sandu, care marti a urmarit sa ia comisiile inapoi fara sa faca zarva: „M-am dus la Mircea Sandu in ziua Adunarii Generale a Ligii (n.r. – sedinta desfasurata inainte de startul sezonului). Mircea Sandu mi-a zis: „Eu stiu daca e bine cu comisiile la tine?”.

Comisiile nu le-a bagat spre judecare in Adunarea Generala. Mircea Sandu, care e un diplomat, o coarda internationala, ca doar de-aia a ajuns la UEFA (n.r. – „De-aia mi se mai spunea si „Vulpea”„, a intervenit in discutie Sandu), a mers pe blat la Adunarea Generala a Ligii, ca ai mei (n.r. – presedintii de cluburi) sa nu se revolte!”, a povestit Mitica.

„Ia-le, da-le dracului, dar incalcam legea!”

„El a balmajit-o, dar eu am fost de acord cu el! Am fost in echipa! In echipa noastra a mai intrat si Bela Kassai. Cand Sandu mi-a zis ca vrea sa ia inapoi comisiile, eu am zis atunci sa cerem un punct de vedere de la ANS. aia doar nu-s tampiti, sa nu citeasca legea! De liga m-am ocupat eu. Nu puteam sa-mi bag bete-n roate. In regulamente se prevede clar ca orice Liga are in custodie comisiile. ANS a zis ca Liga trebuie sa primeasca aceste comisii. Am fost la un cabinet de avocatura, sa legalizez totul, si gata. Apoi, zilele trecute, m-a sunat Mircea Sandu. Eram la Nisa. M-a intrebat: „Poti sa vii la comitetul federal, ca o sa fac sa-ti iau comisiile inapoi!”. „Ia-le, da-le dracu’, dar incalcam legea!”. Mi-a zis: „Eu ti le iau, iar tu te indrepti apoi catre o instanta civila”.

Finalul a fost apoteotic: „Nu suntem convinsi nici acum ca legea ne spune sa luam comisiile! Mixam comisiile si mergem mai departe. Se judeca si la federatie, si la Liga!”.

Vorbe grele

„Legea e interpretabila doar pentru tampiti!”

La emisiunea de joi seara, Mircea Sandu s-a aflat in cateva randuri in contratimp cu Dumitru Dragomir. „Legea 69, a Sportului, este confuza”, a fost de parere liderul de la „Casa Fotbalului”.

„Legea e foarte clara. E confuza doar pentru diletanti. E interpretabila pentru tampiti! Regulamentele sunt strambe, nu legea!”, a sarit ca ars Dragomir, interesat sa-si apere „opera”, la nasterea careia sustine ca a participat. La ce folosesc comisiile? Dumitru Dragomir a oferit o explicatie radicala. „Sunt bune aceste comisii pentru cei care vor sa calce pe cadavre!”, a acuzat fostul militian, cu trimitere clara la Ionut Lupescu si la Florin Prunea, „lupii tineri” de la Federatia Romana de Fotbal.

Blat

„Daca n-ar fi discutii, n-ar veni lumea la fotbal!”

Dragomir a pus batista pe tambal cand a fost pus sa-i judece pe sefii de cluburi care jignesc si lanseaza acuze fara probe. Cum era de asteptat, in loc sa fie tras de urechi, Gigi Becali a primit un sprijin serios din partea celui pe care il infrunta deseori in partide de table.

„Nu va mai luati dupa ce zice Becali, ci dupa ceea ce face el”, a fost argumentul cu care Dragomir a dorit sa abata atentia de la comportamentul si vocabularul suburban al bogatasului din Ghencea.

In loc sa combata derapajele celor care, in numele argumentului ca „baga bani”, isi permit orice, Mitica i-a luat in brate pe patroni. „Daca n-ar fi aceste discutii, n-ar veni lumea la fotbal!”, a socat, inca o data, Dragomir.