Evenimentul Zilei > Actualitate > Blaga despre Oltchim: Ponta îşi bate joc de un oraş şi de familiile de acolo
Blaga despre Oltchim: Ponta îşi bate joc de un oraş şi de familiile de acolo

Blaga despre Oltchim: Ponta îşi bate joc de un oraş şi de familiile de acolo

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că premierul Victor Ponta şi Guvernul nu ar fi trebuit să permită oricui să participe la licitaţia pentru vânzarea combinatului Oltchim.

"Domnul Ponta indiscutabil este cel mai slab premier pe care România l-a avut după 1989 şi se chinuie să ne dovedească lucrul acesta în fiecare zi. Domnia sa, cu un cinism extraordinar, de câteva zile îşi bate joc nu numai de un oraş, ci şi de familiile celor de acolo. Cum este posibil ca să realizeze instituţiile din subordinea Guvernului acest caiet de sarcini care să permită oricui să se prezinte la licitaţie? Astăzi vorbeşte domnul Ponta că nu are bani domnul Diaconescu. Păi de bonitate cine răspunde? Nu tot dânşii? Şi-au bătut joc de oamenii aceia, încearcă să îi prostească în fiecare zi. Este inadmisibil ca să încerci să scapi după ce ai făcut ce ai făcut şi după ce îşi baţi joc de oamenii de acolo", a afirmat Blaga, conform Agerpres.

În opinia sa, combinatul ar trebui vândut unui "investitor serios". "Lucrurile trebuie gândite foarte serios pentru că nu poate funcţiona fără Arpechim. Dacă vă uitaţi la timpul când au început problemele acolo – în momentul în care s-a triplat preţul produselor necesare Oltchim. Trebuie să vină un investitor serios cu foarte mulţi bani", a spus Blaga.
Dan Diaconescu a câştiga vineri licitaţia pentru privatizarea Oltchim, dar astăzi a refuzat să semneze contractul, invocând nereguli în redactarea acestuia. "Sunt aproape 100 de inadvertenţe în contracte. Lipsesc anexe, date, certificate.  Nu ştim ce documente s-au luat din seifurile Oltchim şi ce s-a pus la loc. Este o batjocură de contract", a declarat Dan Diaconescu la ieşirea de la Ministerul Economiei.

CITIŢI ŞI:
  • Victor Ponta: DD este înţeles cu Videanu. Democrat-liberalul: Ponta se poartă ca Bulă
  • Victor Ponta ia în considerare demiterea lui Daniel Chiţoiu dacă ministrul are o vină în privatizarea Oltchim
  • Dan Radu Ruşanu dă vina pe Guvern şi sindicate în chestiunea privatizării Oltchim
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: