Un editorial de John Eidson pentru American Thinker.

O tânără foarte aprigă, pe care o cunosc, a postat un video cu o caravană de bicicliști din Atlanta protestând pașnic față de inexcuzabila ucidere a lui George Floyd.

Pe drum, grupul s-a oprit la un semafor, unde, în mod repetat, au ridicat mâinile simultan, scandând sloganul Black Lives Matter: „Mâinile sus, nu trageți!”.

Aparent, nici unul dintre ei nu avea idee despre originea organizației sau a sloganului.

Black Lives Matter a fost întemeiată în urma uciderii în 2014, la Ferguson, Missouri, a unui american de culoare, în vârstă de 18 ani, pe nume Michael Brown.

Înainte chiar ca ancheta incidentului fatal esă înceapă, Al Sharpton, unul dintre consilierii apropiați ai lui Obama p probleme rasiale, a mers la Ferguson, unde a contribuit la răspândirea unui zvon neconfirmat, anume că Brown a fost ucis în timp ce avea mâinile ridicate, încercând să se predea polițistului care l-a împușcat.

Cu tot respectul cuvenit pentru bicicliștii protestatari, „mâinile sus, nu trageți” este propagandă politică de cea mai toxică factură.

În realitate:

·       Mai mulți martori au asistat la crimă în timp real.

·       Din tot acest grup, nici unul nu era alb; toți erau negri.

·       Un singur martor a depus mărturie că Brown avea mâinile în aer și încerca să se predea când ofițerul Darren Wilson l-a ucis. Acest martor era Dorian Johnson, care se afla împreună cu Brown când acesta a furat trabuce dintr-un magazin, cu puțin timp înainte de a fi ucis. Mărturia lui Johnson nu a fost considerată credibilă nici de juriu, nici de Departamentul de Justiție.

·       Alți numeroși martori negri, toți considerați credibili de autoritățile de anchetă, au mărturisit că Michael Brown: 1) a refuzat să se supună ordinelor ofițerului Wilson și 2) a pătruns în mașina de poliție a lui Wilson și s-a bătut cu acesta, încercând să pună mâna pe pistolul său. Brown a fost împușcat și ucis în această altercație.

·       Wilson a fost exonerat de orice acuzație de către juriu și de către Departamentul de Justiție al lui Obama.

Black Lives a fost fondat pe o minciună. Nu spun asta pentru a provoca, o spun pentru că este adevărat. „Mâinile sus, nu trageți” nu s-a petrecut în realitate. Totuși, sloganul continuă să fie folosit de grup ca un strigăt de adunare, care ațâță ura rasială a poliției și a Americii, pe care BLM o califică drept națiune incurabil rasistă și unde lucrurile nu pot fi reparate decât prin răsturnarea întregului sistem și reconstruindu-l de la zero.

Black Lives Matter este un grup violent, ai cărui membri au jucat un rol determinant în revoltele și jafurile la scară națională, după uciderea lui George Floyd.

Americanii din ambele tabere politice sunt profund tulburați de moartea șocantă, la lumina zilei, a lui George Floyd. De la o coastă a oceanului la cealaltă, de la o frontieră la alta, protestatari pașnici, inclusiv cei din caravana de bicicliști, au participat cu patimă la exprimarea indignării naționale față de o batjocură impardonabilă.

Tânăra mea prietenă, care mergea cu caravana, este o persoană excepțional de empatică și sunt sigur că acest lucru este valabil și pentru colegii săi protestatari.

Lor le pasă sincer de viețile negrilor, așa cum le pasă tuturor americanilor normali. Când americanii empatici văd un ultraj la adresa comunității negre, ei se exprimă, deoarece viețile negrilor contează… aproape peste tot.

Unde viețile negrilor nu contează

Mă întreb dacă numeroșii oameni pașnici care au protestat față de uciderea lui George Floyd s-au gândit măcar o clipă să vorbească despre singurul loc unde viețile negrilor nu contează: zona rău famată a orașului.

În 2014, șeful poliției din Milwaukee de atunci a descris în cuvinte sfâșietoare infernul absolut care stăpânește existența cotidiană a minorităților defavorizate, care riscă să fie lichidați de ai lor în ghetourile urbane ale Americii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE