O bună pregătire și documentare sunt necesare în cazul cumpărării produselor necesare. O documentare cu câteva săptămâni înainte ajută cumpărătorul să observe reducerea reală a produsului. De multe ori, cumpărătorii acționează sub impuls emoțional și nu analizează din timp prețurile pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase reduceri.

Black Friday poate fi o bucurie pentru unii dar acesta poate cauza probleme financiare. Indicat este ca fiecare cumpărător să își seteze un buget maxim, coform hotnews.

În cazul cumpărăturilor online, cumpărătorii trebuie să se asigure că prețul afișat pe site este identic cu cel din coșul cumpărături.

ANPC a lansat un ghid de sfaturi pentru consumatori de Black Friday. 

Câteva sfaturi generale:

• Fă o listă cu produsele pe care dorești să le achizitionezi și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviți falsele reduceri de prețuri, de exemplu atunci când comercianții măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat.

• Verifică cu atenție modul în care este afișată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.

• Nu cădea în capcana ofertelor care anunță mari reduceri de prețuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.

• În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ai ales produsul.

• Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situații, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poți utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ți recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plății. Contactează-ți banca pentru a afla mai multe amănunte.

 

Te-ar putea interesa și: