Vânzările de pilule anticoncepţionale s-au ridicat anul trecut la circa 10 miliarde de dolari, numai la nivelul a 7 state: Japonia, Franţa, Germania, Italia, Statele Unite, Spania şi Marea Britanie. Chiar dacă, în ultimii 10 ani, a crescut consumul de pilule anticoncepţionale la tinerii cu vârsta 16 şi 24 de ani, producătorii se aşteaptă ca evoluţia vânzărilor pe acest segment de vârstă să scadă din 2011.

Astfel, Biserica Catolică încearcă să îi convingă pe enoriaşi să apeleze la metode de tipul "calendarului". Însă mulţi dintre ei consideră că poziţia Vaticanului faţă de contracepţie este unul dintre motivele care îi fac să se îndepărteze de biserică. Alţii urmează cursurile despre planificare familială organizate de reprezentanţii bisericii şi susţin că se simt mult mai bine, după ce au renunţat la pilule.

În ultimii ani, presa din întreaga lume a prezentat studii conform cărora anumiţi hormoni conţinuţi de pilulele contraceptive pot cauza formarea cheagurilor de sânge şi decesul. Alte studii au arătat că pilulele anticoncepţionale au efecte benefice asupra organismului, cum sunt reglarea hormonală şi combaterea acneei.

Care este cea mai bună metodă contraceptivă?