Birouri la solduri

Birouri la solduri

Spaţiile de birouri nu au fost ocolite de efectele crizei financiare. Principala consecinţă o reprezintă scăderea preţurilor.

Specialiştii spun că de la începutul anului, chiriile au scăzut cu 15-20%.

Chiar şi aşa, segmentul office rămâne cel mai dinamic din piaţa imobiliară actuală.

Potrivit acestuia, dacă anul trecut, cu 16 euro/mp nu se găseau spaţii decât într-o zonă periferică, acum, la acelaşi preţ poate fi închiriat un spaţiu într-o zonă centrală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai mari scăderi de preţuri au apărut în cazul imobilelor care oferă suprafeţe foarte mari, pentru care este mult mai dificil să găseşti acum un chiriaş.   “În zona Muncii, un spaţiu de 1.500 metri pătraţi, cu acces la bulevard, se închiriază acum cu 10 euro/mp, iar în zona Dorobanţi, preţul unui office space de 1.100 mp a ajuns la 19 euro/mp”, exemplifică Adrian Marinescu, partner manager EuroMetropola.

Acestea sunt preţuri brute, pentru contractele încheiate pe termen mai lung, proprietarii negociază considerabil. 

“Piaţa spaţiilor de birouri nu este blocată, motivele celor mai multe tranzacţii sunt fie relocarea companiilor în spaţii mai mici şi implicit mai ieftine, fie subînchirierea unei părti dintr-un birou. Este o perioada în care multe companii se gândesc la reorganizare, la diminuarea şi eficientizarea costurilor, ceea ce în anumite cazuri implică şi schimbarea sediului”,  precizează Adrian Marinescu.