Evenimentul Zilei > Actualitate > „Binefacatorul” Becali, luat la intrebari de France-Presse
„Binefacatorul” Becali, luat la intrebari de France-Presse

„Binefacatorul” Becali, luat la intrebari de France-Presse

Latifundiarul din Pipera a vorbit despre cum a intrat in politica si despre planurile sale si i-a transmis un mesaj candidatului fancez de dreapta, Nicolas Sarkozy.

Astfel, Gigi Becali a explicat cum a devenit, in 2004, presedintele Partidului Noua Generatie.

"Cand m-am imbogatit, am intrebat: "Doamne, de ce mi-ai dat toate aceste bogatii? Arata-mi ce trebuie sa fac cu ele!" Si El mi-a raspuns: ‘Intra in politica si salveaza-ti poporul!’", a povestit Becali.

Posesorul unei averi estimate la aproape un miliard de euro, finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti a devenit in doi ani politicianul cel mai popular, dupa presedintele Traian Basescu,precizeaza AFP.

"Asa a vrut Dumnezeu", motiveaza Becali.

"Sunt miliardar, puteam sa duc o viata linistita, dar am decis sa duc crucea asta pentru a face bine, la randul meu, pentru ca asta inseamna politica: sa ajuti oamenii", a adaugat el. 

Acuzat ca s-a imbogatit din speculatii imobiliare ilegale, el respinge aceste afirmatii ca pe niste "prostii".

"N-am fost niciodata niciodata urmarit penal, numai gurile rele zic ca am fost".

Generozitatea sa, care consta adesea in a distribui bancnote de 100 de euro cersetorilor, a fost indelung criticata de adversari, precizeaza AFP. Insa Becali este privit in continuare ca un binefacator in multe sate unde a construit biserici sau a facut donatii comunitatilor locale. Mai mult, locuitorii din Vadu Rosca, sat distrus de inundatiile grave din 2005, a fost reconstruit din banii lui. Pentru acestia, Becali este singura alegere in cazul unor alegeri anticipate.

Desi se defineste ca un om de dreapta si se compara cu "Sfantul Gheorge in razboi cu diavolul" – respectiv "comunismul" – Becali respinge acuzatiile de extremism pe care i le aduce presa.

"In inima lui Becali nu este ura, doar dragoste", a precizat Gigi Becali.

In plus, el subliniaza ca nu are nimic cu homosexualii sau cu tiganii.

"Optzeci la suta din operele mele de binefacere sunt pentru tigani, trebuie sa traim toti in buna intelegere", a afirmat Becali.

Latifundiarul a recunoscut ca mai are de invatat in domeniul politicii externe, dar are un favorit la alegerile prezidentiale din Franta.

"Sarkozy, bineinteles, pentru ca este de dreapta. Daca o sa-l intalnesc intr-o zi, o sa-i spun ca si puterea lui tot de la Dumnezeu vine si ca nu trebuie sa intoarca spatele Romaniei".

In ceea ce priveste alegerile anticipate, Gigi Becali a precizat agentiei franceze ca "As fi preferat ca alegerile sa se tina la termenul prevazut, dar da, voi candida."


Europenii o sustin pe Segolene

Potrivit unui sondaj realizat in Germania, Italia, Spania si Marea Britanie, cetatenii europeni acorda un sprijin dublu candidatei socialiste in cursa prezidentiala de saptamana viitore, comparativ cu cel acordat lui Nicolas Sarkozy.

Astfel, 16 procente dintre respondenti sunt de parere ca Segolene Royal ar fi, pentru Franta, un presedinte mai bun (decat Sarkozy), in timp ce sapte procente s-au pronuntat in favoarea candidatului fortelor de dreapta.

Studiul, realizat pe Internet de institutul Harris Interactive, ca Royale are sustinerea a 22% dintre francezi, in timp ce 23 la suta il sustin Sarkozy.

La sondajul efectuat in perioada 28 martie – 12 aprilie au participat 5.526 de persoane.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: