Evenimentul Zilei > International > Bilanţ tragic al inundaţiilor din Europa
Bilanţ tragic al inundaţiilor din Europa

Bilanţ tragic al inundaţiilor din Europa

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în Germania, Polonia, Cehia şi Lituania, din cauza inundaţiilor provocate de râurile umflate de ploile puternice, care au distrus clădiri, poduri şi diguri, potrivit autorităţilor, citate de CNN.

O femeie s-a înecat în Polonia, sâmbătă, potrivit postului TVN24. Iar duminică au mai fost găsite alte două victime, tot în Polonia.
Doi turişti au murit ieri în sudul Lituaniei, după cei câţiva arbori au căzut peste cortul lor, în timpul unei furtuni violente. Alte două persoane au murit în timpul unor furtuni, în nordul ţării, iar mai multe drumuri din ţară au fost inundate parţial.

Trei persoane au murit în Germania unde apa de pe străzile inundate a pătruns într-un subsol, unde ele încercau să îşi ascundă bunurile, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne din Saxonia, Lothar Hofner.
Cei trei, în vârstă de 72, 74 şi 63 de ani, au fost surprinşi de ape şi s-au înecat. Râul Neisse şi-a ieşit din matcă, dar apele au început să se retragă, astăzi, potrivit lui Hofner.
Autorităţile au evacuat mai mulţi locuitori din oraşul Zittau, în regiunea Goerlitz, zona cea mai afectată de inundaţii în Germania. Aproape 230 de oameni au fost implicaţi în operaţiunile de evacuare.
În nordul regiunii Boemia din Cehia, patru persoane s-au înecat sâmbătă, potrivit agenţiei CTK. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Lenka Moravcova, a declarat că este posibil să existe şi o cincea victimă. Alte trei persoane sunt date dispărute în această zonă.
Situaţia a început să se îmbunătăţească astăzi. Noaptea trecută câteva sute de persoane au fost evacuate, iar trenurile nu au mai circulat între Liberec şi Usti.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: