Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > BICHIR: Final electoral cu dezvăluiri în serie
BICHIR: Final electoral cu dezvăluiri în serie

BICHIR: Final electoral cu dezvăluiri în serie

Florian Bichir: "Pe ultima sută de metri, pentru că sondajele îi dau pe unii candidaţi la diferenţe „la mustaţă“ faţă de adversari, au loc dezvăluiri."

Scandaluri în adevăratul sens al cuvântului. Toţi vor, conform vorbei populare, să îngraşe porcul în Ajun şi speră că astfel de lovituri ar fi decisive pentru a ajunge edili. Despre Sorin Oprescu au apărut dosare că ar fi umblat cu cioara vopsită ca să devină revoluţionar. O altă dezvăluire de ultima oră este o presupusă – până la proba contrarie – notă informativă a SRI în care este redată o discuţie a lui Ion Iliescu cu mai mulţi lideri PSD, în care pun la cale candidatura lui Sorin Oprescu. „E mult un milion de euro, dar acoperirea e bună“, spune Ion Iliescu. În ceea ce priveşte negocierile cu PNL, aici Iliescu l-a însărcinat pe Hrebenciuc: „La nivel politic, să jucăm şi cu ăştia de la PNL, cu Olteanu se ocupă Viorel. El este în raport de alţii, dar şi acolo ne ocupăm, ei oricum au venit pe siajul nostru şi vor urma linia fără probleme. Să căutăm să ţinem lucrurile în mână – dacă Vanghelie face probleme – după alegeri vom găsi o formulă de rezolvare. El nu-şi permite să se aşeze în contra curentului“. Toţi liderii PSD fideli lui Iliescu au avut sarcini precise: Cozmâncă şi Mihăilescu – la program, Alin Teodorescu – la sondaje. Presupusa notă SRI a inflamat redacţiile, pentru că, dacă este reală, indică fără dubii că doctorul este o biată marionetă în mâna lui Ion Iliescu.

Lovituri se dau şi pe alte fronturi. Chiliman se chinuieşte să-l agaţe pe Murgeanu cu interesele lui Puiu Popoviciu, fostul său coleg de liceu. În replică, stafful democrat-liberal a reacţionat cu documente din care reiese că Andrei Chiliman, acest Steve Irwin care se luptă cu rechinii, a vândut în neştire sute de metri pătraţi în Parcul Herăstrău.

Lui Piedone i s-au descoperit casele luate, dar şi faptul că s-a mutat pentru o lună într-o comună obscură din Argeş numai pentru a-şi lua cinci permise de conducere.

Darabont îl caută pe Poteraş la pieţe, iar Bodu îi trimite lui Vanghelie mesaje în care face din ce în ce mai des apel la cuvinte dure: puşcărie, penitenciar, temniţă, ocnă.

O avalanşă nemaiîntâlnită de dezvăluiri doar într-o săptămână, din care un cotidian serios putea trăi liniştit un an întreg. Să vedeţi ce o să vină la parlamentare…

Vezi: Sorin Oprescu are certificat de revoluţionar