BICHIR: Ce are Patriarhia cu masoneria?

BICHIR: Ce are Patriarhia cu masoneria?

Patriarhia Romana a dat ieri un comunicat extrem de important.

„Precizam faptul ca Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel nu a facut si nu face parte din nicio loja masonica din tara sau din strainatate, nici nu impartaseste alta credinta decat credinta Bisericii Ortodoxe”.

Mai ferm si clar de-atat ce se mai poate spune impotriva calomniilor debitate in legatura cu apartenenta sa oculta la iudeo-masonerie, laturi care sunt deversate din 1991 incoace impotriva Patriarhului Daniel?

Povestea nu este nici pe departe noua, fiind folosita aprig in campania pentru alegerea celui de-al saselea Patriarh. „Toata suflarea romaneasca a vazut limpede ca, in cursa spre patriarhat, IPS Daniel este sustinut patetic de Masonerie”, scria Dan Ciachir in „Ziua”, acelasi publicist care sustinea ca Patriarhul Teoctist va fi ingropat intr-un jilt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Niciun om serios nu a crezut povestea asta de capa si spada, cu masoni, sorturi si cabala. Cand parea insa definitiv ingropata, ea a izbucnit din nou, pentru ca sunt destui care nu dorm linistiti. Ce s-a intamplat de fapt? Alaturi de mai multe culte, organizatii si asociatii, si Marea Loja Nationala a Romaniei, condusa de Eugen Ovidiu Chirovici, una dintre cele opt structuri masonice din Romania, i-a trimis o scrisoare de condoleante lui IPS Daniel, in calitatea sa de loctiitor de Patriarh. In concordanta cu uzantele protocolului si, de ce nu, ale bunului-simt, acesta a raspuns la toata lumea, inclusiv simplilor mireni care si-au aratat compasiunea pentru trecerea la cele vesnice ale PF Teoctist.

Spre deosebire de alti adresanti, fudul, domnul Chirovici a tinut neaparat sa afiseze raspunsul - foarte protocolar si anost - pe site-ul organizatiei sale. Atat le-a trebuit „amicilor” noului Patriarh. „Avem dovada. I-a raspuns lui Chirovici, deci e mason!”, au strigat infierbantati niste analfabeti intr-ale teologiei, care traiesc urmariti de obsesii gen Pavel Corut sau Gregorian Bivolaru.

Un gest banal de curtoazie s-a transformat intr-un jihad. La urma urmei, pentru ca a raspuns tuturor cultelor, de ce nu l-ar face pe Patriarh evreu, mormon, sintoist sau budist? Raspunsul Patriarhiei este bine-venit. Desi este cunoscut ca Patriarhul a pus blestem asupra sa daca este mason, de data aceasta avem de-a face cu o reactie oficiala si definitiva.

P.S. In acelasi stil urechist au procedat si colegii de la „Romania Libera”, care ieri, sub poza Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, au scris: „Arhiepiscopul Andreicut, alias „Ionica”, va contesta in instanta decizia de politie politica”. Cam asa e si cu Patriarhul si masoneria...