Nu-i un lucru rau intr-o tara democratica, unde toata lumea trebuie sa raspunda in fata legii, de la vladica la opinca. Nu sunt avocatul lui Adrian Nastase, iar ce am scris despre el in 17 ani sta marturie. Am publicat despre Nastase tot ceea ce hartia putea suporta, dar actualul proces imi ridica ceva semne de intrebare. Nu pricep cum PSD-ul nu il apara, ba chiar se disociaza de el, cand a-si apara oamenii era deja o marca a social-democratilor.

Se incolonau frumos si mergeau in sir indian la Parchet. Or, Adrian Nastase nu-i vreun Bivolaru, ci fostul sef al partidului, prim-ministru, basca a avut si cel mai mare scor electoral. Daca se ia cineva de Ion Iliescu, de dosarul revolutiei sau de mineriada, Mircea Geoana si-ai lui sar ca arsi.

Nastase e insa lasat singur, ba chiar, as spune, necazurile sale provoaca bucurie in Kiseleff, de parca ar fi vorba despre un opozant politic. Nu pot sa cred ca Geoana este de acord cu asta, dar atitudinea sa lasa de inteles ca  ceea ce pateste Nastase este benefic pentru el.

Dupa scandalul „Zambaccian si matusa Tamara”, deschiderea unui dosar Nastase exact acum nu mi se pare o coincidenta. Luni intregi, fostul premier a facut naveta intre Washington si Moscova. A fost primit in Germania cu fast de toate varfurile politicii europene, de la Hans Dietrich Genscher la Angela Merkel, Eduard Sevarnadze si Roland Dumas.

Este cert ca Adrian Nastase pregatea o intoarcere in forta a  PSD, un partid ajuns fara identitate si prabusit de actuala conducere. Oameni importanti si filiale intregi incepusera sa freamate cu gandul ca Nastase va reveni, va reface partidul. Si, deodata, pac la razboiul un dosar! Nu-s adeptul conspiratiilor, dar prea se leaga, coincidentele nu sunt intamplatoare.

Daca este vinovat, Nastase trebuie sa plateasca, dar felul in care a inceput acest dosar este cel putin ridicol. Incerci sa-l prinzi pe Nastase si te folosesti de declaratia unuia precum Genica Boierica? Inteleg ca nu a mers cu termopanele din China, dar ajungi sa te pretezi la asa ceva? Isi poate inchipui cineva ca un tip socotit arogant si cu o prezenta aristocratica ar lua spaga de la unul ca Genica Boierica? Nu avea el de la cine sa ia, ajunsese asa de rau sa se bucure la mangotii unui infractor de ultima speta?

Ma indoiesc pentru ca nu duce lipsa de inteligenta, ba are din prisos as spune. Cert este ca  il vrea infundat cineva, cu orice pret, pe Adrian Nastase. Nu stiu daca este vinovat sau nu, dar felul in care se incearca sa fie „agatat” este lamentabil si nu face cinste. Aveti dovezi puneti-le pe masa si bagati-l la zdup pentru cateva zeci de ani, dar nu mai umblati cu chestiuni din astea… Pun pariu ca dosarul nu va duce la nimic, dar efectul sau deja produce efecte. O intoarcere in forta in PSD pare sortita esecului.

Ce nu s-au gandit marii papusari este ca aceasta actiune poate avea efectul unui bumerang. Victimizandu-l pe Nastase, nu fac altceva decat sa-i creasca popularitatea. Socotit baronul coruptiei, Nastase e sicanat cu un Boierica. Eu in locul lui Nastase m-as duce zilnic la PNA, ba chiar as si dormi acolo pe scari, ca sa vada lumea cum sunt persecutat.

Cititi si:

Fara mila!