Bianca, mândria Crişului

Bianca, mândria Crişului

Bianca Lazăr Fazekas (16 ani) a adus, aseară, prima medalie pentru delegaţia României la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori II, din Italia. Sportiva legitimată la CS Crişul Oradea a cucerit medalia de bronz în proba de aruncarea a ciocanului, cu o performanţă de 56,41 metri, care reprezintă cel mai bun rezultat din carieră.

„Este un rezultat de excepţie. Cel mai bun obţinut vreodată de un sportiv de la CS Crişul. Este o atletă în creştere, cu o evoluţie constantă”, a declarat, pentru evz.ro, Gheorghe Frenţ, preşedintele clubului bihorean.

Medaliata cu bronz este fiica lui Mircea Fazekas, fost atlet, încă deţinător al recordului naţional de tineret la aruncarea ciocanului (71,44 metri), performanţă stabilită pe 19 iulie 1987, la Braşov. „Bianca îşi doreşte să meargă la Olimpiadă”, a precizat Mircea Fazekas. Mama Biancăi este fostă aruncătoare de disc.

La Mondiale, sportiva antrenată de Livia Meheş a adăugat 24 de centimetri la cea mai bună performanţă a sa. Precedentul record personal era de 56,17 metri şi îl realizase în aprilie 2009, la Veszprem. „În ultimele luni a avut nişte probleme la coloana vertebrală, dar a reuşit să se refacă repede. Înainte de a pleca, m-am întâlnit cu ea şi i-am spus: «Să faci şi tu ceva acolo!». «O să fac tot ce îmi stă în putinţă» mi-a spus ea”, a menţionat Gheorghe Frenţ.        

Ne puteți urmări și pe Google News