Berlusconi, un "delincvent" şi un "virus"

Berlusconi, un "delincvent" şi un "virus"

Scriitorul portughez Jose Saramago, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1998, a apreciat, într-un comentariu publicat astăzi de cotidianul El Pais, că premierul italian Silvio Berlusconi este "un delincvent" şi "un virus", relatează AFP.

"Numesc acest lucru delincvenţă şi nu regret deloc", afirmă Saramago în cotidianul spaniol de centru-stânga, care a publicat vineri fotografii stânjenitoare realizate în timpul petrecerilor organizate la vila din Sardinia a lui Berlusconi.

Saramago l-a mai calificat pe liderul guvernului italian drept "delincvent" şi în ultima sa carte.

"De mai muţi ani, lucrul Berlusconi comite delicte de gravitate variabilă, dar întotdeauna demonstrată. Şi nu este oprit de legi, ci, mai rău, le produce pentru a-şi proteja interesele publice şi private, de om politic, întreprinzător, însoţitor de minore", adaugă Saramago.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acest lucru, această boală, acest virus ameninţă să fie cauza decesului moral al ţării lui Verdi, dacă nu va reuşi vreo vărsătură să-l smulgă din conştiinţa italienilor înainte de a sfârşi prin a eroda venele şi a distruge inima uneia dintre cele mai bogate culturi din lume", afirmă scriitorul portughez.

Berlusconi este "un lucru periculos de asemănător cu o fiinţă umană, un lucru care organizează petreceri şi orgii şi care conduce o ţară numită Italia", adaugă Saramago, în vârstă de 86 de ani şi autorul a aproximativ 30 de opere.

Avocatul lui Berlusconi a anunţat că va depune o plângere împotriva cotidianului spaniol, care a mai publicat şi duminică o serie de fotografii realizate la vila lui Berlusconi.