Berlusconi, sprijinit de Parlament în problema imigraţiei

Berlusconi, sprijinit de Parlament în problema imigraţiei

Guvernul italian, condus de Silvio Berlusconi, a câştigat, azi, un vot de încredere în Camera Deputaţilor, privind un controversat proiect de lege care prevede înăsprirea sancţiunilor în cazul imigranţilor clandestini, relatează AFP.

Votul de încredere a fost obţinut cu 322 de voturi pentru, 267 împotrivă şi opt abţineri. Textul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de către Senat, care trebuie să îl adopte în aceiaşi termeni înainte de 25 iulie pentru ca acesta să intre în vigoare.

Ministrul italian pentru Relaţia cu Parlamentul, Elio Vito, a explicat că votul de încredere a devenit necesar în urma celor 1.200 de amendamente depuse de opoziţie.

Proiectul de lege, denunţat de stânga, de asociaţiile catolice şi de apărare a drepturilor omului, dar şi de instanţele europene, prevede, printre altele, introducerea delictului de imigraţie clandestină, pentru care s-ar aplica o pedeapsă de la şase luni la patru ani de închisoare, dar şi facilitarea expulzărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Durata şederii în centrele de detenţie ar putea fi prelungită de la două la 18 luni, în timp ce pedeapsa în cazul imigranţilor clandestini care se fac vinovaţi de comiterea de infracţiuni se va tripla.

(20:20)