Berlusconi, din nou in fata justitiei

Berlusconi, din nou in fata justitiei

Fostul premier italian are o vasta experienta in boxa acuzatilor

Un tribunal din Milano a demarat ieri procesul in care Silvio Berlusconi si fostul sau avocat britanic, David Mills, sunt acuzati de obstructionare a cursului justitiei si risca intre patru si 12 ani de inchisoare. Ambii inculpati au negat in mai multe randuri acuzatiile care li se aduc si au evitat sa se prezinte la prima audiere, consacrata reglementarii chestiunilor de procedura.

Fostul premier italian este acuzat ca i-ar fi platit 600.000 de dolari lui Mills, in schimbul unor marturii false in favoarea lui, in fata justitiei italiene, in cadrul a doua procese desfasurate in 1998. David Mills, avocat specializat in deschiderea de conturi bancare in tari considerate paradis fiscal, a recunoscut initial ca a primit acesti bani de la Berlusconi, "in semn de recunoastere" a activitatii sale.

El a revenit apoi asupra declaratiilor, dand asigurari ca banii i-au fost platiti ca onorariu de  un armator italian, Diego Attanasio. Procurorii trebuie sa dovedeasca vinovatia acuzatilor si sa forteze incheierea procesului in aproximativ zece luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Si asta pentru ca, multumita unei legi aprobate chiar de guvernarea Berlusconi, pedeapsa in cazul obstructionarii justitiei se prescrie dupa zece ani, adica in 2008. Avocatii apararii au fost deja acuzati ca incearca sa intarzie procesul, in momentul in care au convocat nu mai putin de 83 de martori.