Berlusconi, ameninţat cu moartea

Berlusconi, ameninţat cu moartea

Fostul premier al Italiei şi fratele său au primit, astăzi, prin poştă, doua gloanţe însoţite de o scrisoare ce conţine ameninţări cu moartea, anunţă cotidianul italian Il Giornale, citat de Reuters.

Plicul a fost trimis, de fapt, la redacţia ziarului Il Giornale, dar scrisoarea era adresată lui Silvio Berlusconi, liderul opoziţiei italiene de centru-dreapta, şi fratelui său, Paolo, a declarat redactorul-şef al publicaţiei.

"Aceste două gloanţe sunt un avertisment pentru fraţii Berlusconi... responsabili pentru mizeriile pe care le scriu în ziarul lor şi pentru politica lor editorială anti-islamistă", se arată în scrisoare.

"La momentul potrivit... vom face ceea ce i-au facut în Pakistan lui Bhutto", continua mesajul, adăugând: "gărzile de corp şi serviciile de securitate nu ne vor putea opri pentru că suntem imprevizibili. Dumnezeu e mare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Il Giornale a precizat că a predat cele două gloanţe şi scrisoarea unei agenţii anti-terorism.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 71 de ani, proprietar al unui mare trust de presă şi cel mai bogat om din Italia, a fost de două ori premier, pierzând în 2006 alegerile în favoarea lui Romano Prodi.