Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Bercea Interplanetarul, milițianul Abraham și onor Antena 3
Bercea Interplanetarul, milițianul Abraham și onor Antena 3

Bercea Interplanetarul, milițianul Abraham și onor Antena 3

Planetele nu s-au aliniat săptămâna aceasta ci s-au învârtit haotic una în jurul celeilalte și până la urmă au intrat în coliziune. Doișiunsfertul s-a amestecat cu mafia țigănească, milițianul Abraham convertit din tablagiu în avocat a venit cu linguroiul de lemn să amestece zeama de planete în clocot iar Antena 3 a venit cu condimentele, nepriceputa... Ba a scăpat prea multă sare, ba prea mult ardei iute, de-a ieșit o ciorbă de la care a doua zi strâmbi țevile de la caloriferul din baie. Dar până la urmă, să mă scuzați, și o cufureală usturătoare are rolul ei. Te cureți pe dinăuntru, elimini toxine, te simți mai ușor, cam așa cum România ar fi mai ușoară și mai curată fără Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu a dat ordin pe unitate: toți tovarășii vor înfiera proletar și plini de mânie pe dictatorul Băsescu. Toți tovarășii vor căuta dovezi, vor falsifica filme, vor aduce martori, vor fabrica minciuni, vor scuipa, vor înjura, vor amenința cu revoluțiile dogăreilor, pensionarelor amatoare de înmuiat bătături în piscinele construite din pensia lor. Stegarul dac să-și împletească barba, să-și ia drapelul și să fâlfâie corespunzător haloperidolului înghițit . Sau nu, e mai bine fără. E mai bine să-l menținem surescitat. E mai bine să delireze, să spumege. Poate ar fi mai indicat să i se dea tovarășului un flacon de Mona, pentru eficiență maximă.

Izaura dă interviuri în palatul cu ecou. Se bucură, aplaudă. Reportera Antenei 3 insistă să i se răspundă la întrebarea ”nu ți-e frică?” Izaura se prinde mai greu dar se prinde. Ba da, îi este frică de Traian Băsescu, el are toată țara la mână. Reportera jubilează, primește primă sau măcar o farfurie cu sarmale de la Cristache, responsabilul cu ”împinge tava”.

Gâdea plescăie și țuguie buzele cărnoase. Așa ceva nu s-a mai pomenit în țărișoara asta de când lumea și pământul! Traian Băsescu are un frate, să plătească! Să plece! Să-l răstignim pe Mircea Băsescu în piață. ”Da-ți share!” țipă Gâdea pe twitter, sărind în sprijinul fratelui său Mircea Badea, șpagatistul , măscăriciul, macho man-ul cu bicepși de fier, fratele lui Narcis.

Dana Grecu, schimonosită de ură, numai bună de reclamă la hemoroeasy, scuipă și ea acuze… Numele lui Traian Băsescu e mestecat, molfăit, tocat între măsele, înghițit, regurgitat și mestecat din nou.  Ura o îmbătrânește, îi curbează buzele în jos și sub toată tencuiala de pe față se vede o suferință groaznică. Ea suferă pentru șeful ei, suferă pentru ziua în care va fi nevoită să cerșească o slujbă plătită mai puțin dar plătită.  

Adrian Ursu își țuguie și el buzele, face botic. Din rotunjimea gurii, numele lui Traian Băsescu sună altfel… Mai gângurit, mai puțin strident dar la fel de acuzator. E și el în cursă și vrea să câștige prima sau farfuria de sarmale,  umăr la umăr cu Radu Tudor. El se exprimă cu sprâncenele, e un amestec de Ghișe, Vadim Tudor și un milițian oarecare dornic să pună pulanul pe spinarea oricui nu prezintă buletinul la control după ora 22.

Între timp, Izaura se plimbă cu puradeii pe care nu are cu cine să-i lase acasă. Toată familia, toți adulții își desăvârșesc studiile în drept penal la pușcărie, așa că e nevoită să-i care după ea în fața procurorilor. Măcar învață și ei de mici cum e cu judecătorii, procurorii, avocații, boxa acuzaților.  În prima zi de audieri, întrebată de unde au atâția bani, Izaura a răspuns că ei sunt ”țigani șmecheri”, a doua zi șmecheria s-a transformat în ”e o șcenare”. Izaurei îi e rău, i-a pierit cheful de șmecherie, de dat interviuri. Abraham i-a zis să ”mucles”, ea e tot mai cătrănită, în ciuda încurajărilor venite de la Antena3 care o prezintă ca pe un stâlp de moralitate.

Tăticu nu mai dă interviuri din dubă, nu mai vrea martor, nu știe, n-a văzut, n-a auzit nimic. Mucles și el. Fiscul începe să cotrobăie. Cravatele sunt chemate și ele la expertiză, Abraham face pe optimistul, Antena 3 vine cu alte filme, producție proprie.  Clanul se simte folosit, ”șcenarea” l-a izbit în ochi, numele lui Voiculescu apare în rol de scenarist, regizor. Ăia mici latră la Kovesi, la Livia Stanciu, trăznetul lovește mortal! S-a stabilit completul de judecată pentru varan. Cuvintele lui Vântu ”întăriți-vă statul” cad ca o nicovală în capul turnătorului.

Statul s-a întărit, tiranul e bine merci la Bruxelles, rușii nu mai au răbdare,  scenariul Doișiunsfert-Intact –Moscova, iese prost. Ce ne facem, doamnelor, Gâdea, Badea, Grecu, Tudor, Ursu? Ne căutăm de lucru pe altă centură?

Angela Tocilă este blogger si scriitor. Poți să citești mai multe opinii de acest autor pe: politicstand.com

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: