Bebeluşul transferat de la Maternitatea Giuleşti înainte de incendiu a murit

Bebeluşul transferat de la Maternitatea Giuleşti înainte de incendiu a murit

Dragoş Matei, bebeluşul care a fost transferat de la Matenitatea Giuleşti înainte de izbucnirea incendiului, pentru a fi operat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, a murit ieri, la o zi după intervenţia chirurgicală.

Dragoş Matei s-a născut în data de 18 august la Maternitatea Ploieşti şi încă de la naştere a fost diagnosticat cu transpoziţie de vase mari. După ce a fost consultat de mai mulţi medici, cazul a fost refuzat de toate institutele de cardiologie din România pe motiv că doar la Târgu Mureş şi Cluj Napoca există centre specializate în operaţiile cardiace pediatrice.

Medicii clujeni susţin că la Târgu Mureş singurul medic care este specializat în operaţii cardiace pediatrice se afla în concediu şi astfel cazul a ajuns la Instititul Inimii din Cluj Napoca.

Bebeluşul a fost supus unei operaţii dificile, care a durat mai bine de 10 ore. Medicii clujeni au admis înainte de intervenţia chirurgicală că şansele de supravieţuire ale nou-născutului sunt minime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chirurgul Manuel Chira, cel care a condus operaţia, a declarat că riscul este foarte mare şi este greu de apreciat care sunt şansele de reuşită ale unei astfel de intervenţii,dar, în cazul în care micuţul nu ar fi fost operat, ar mai fi avut de trăit maximum trei luni.

  •  Bebeluş salvat înainte de incendiul de la Giuleşti, de 9 ore în luptă pentru viaţă