Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, votul și buletinul meteo. „Dacă azi nu votezi, în următorii 5 ani să taci din gură!”
Băsescu, votul și buletinul meteo. „Dacă azi nu votezi, în următorii 5 ani să taci din gură!”

Băsescu, votul și buletinul meteo. „Dacă azi nu votezi, în următorii 5 ani să taci din gură!”

Pornind de la o vorbă care l-a făcut celebru, „iarna nu-i ca vara”, fostul președinte a lansat un apel la vot. A spus și cu cine nu votează.

„Dacă azi nu votezi, în următorii 5 ani să taci din gură!”, este mesajul tăios al fostului președinte Traian Băsescu pentru cei care, din diverse motive, nu vor să meargă la vot la turul al doilea al prezidențialelor.

„Dacă azi nu votezi înseamnă că n-ai înţeles nici faptul că azi eşti unica putere în stat şi nici faptul că răspunderea ta este pe măsura puterii uriaşe pe care ţi-a dat-o Constituţia României”, mai spune fostul șef de stat într-o postare pe Facebook.

„Chiar dacă este puţin mai frig decât în luna august, iar ploaia măruntă te obligă să treci la ţinuta cu umbrelă, nu ai nici un motiv serios să nu mergi la vot, mai ales că secţia de votare este aproape de locuinţa ta. Ştii şi tu că „iarna nu-i ca vara”. Ai de ales între eşec garantat al viitorului nostru, al românilor şi speranţă”, a adăugat europarlamentarul.

Ținta apelului său pare să fie reprezentată atât de cei care sunt comozi, cât și de cei care au votat în primul tur al prezidențialelor cu unul dintre candidații care nu s-au calificat în finală, iar acum spun că nu au cu cine să voteze, pentru că nu se simt reprezentați de niciunul dintre candidații rămași în cursa pentru Cotroceni.

„Şi pentru că am de ales pentru viitorul nostru, eu nu votez PSD”, a mai scris Traian Băsescu.