”Noi încă suntem la stadiul la care privim statul ca pe o maşinărie care ne este potrivnică. Nu din cauza noastră, ci a statutului însuşi”, a declarat Traian Băsescu, precizând că ”cel ma bun motiv să nu îl recunoaştem ca prieten este că are năravul să facă ce vrea, fără să ne întrebe”.

Potrivit preşedintelui Băsescu, ”statul român este încă mult prea ineficient şi rigid în relaţia cu cetăţenii României.

”Este ineficient, privind la lucrurile cu care cetăţeanul se întâlneşte în fiecare zi, este ineficient pentru că nu acceptă să fie gestionat de oameni competenţi”, a arătat şeful statului.

Băsescu a precizat că, de prea multe ori, în posturile de conducere se aşează oameni politici, ceea ce nu e rău, dar statul a coborât prea jos limita la care au prioritate politicienii, şi nu specialiştii.

”Nu trebuie să avem om politic la ANAF-ul de Timişoara , la ANAF-ul de la Arad, la Inspectoratul de învăţământ de Timişoara, la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (..) Toate aceste instituţii, parte a statului, sunt puternic poluate de corupţie”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele se află, duminică, la Timioara, la dezbaterea "Continuarea reformei statului în educaţie şi sănătate”, organizată de Fundaţia "Mişcarea Populară”, după ce cu o zi în urmă a fost la Arad.