Băsescu şi Iliescu se opun anticipatelor

Băsescu şi Iliescu se opun anticipatelor

Preşedintele Traian Băsescu consideră că discuţiile despre declanşarea alegerilor anticipate aduc prejudicii credibilităţii României în contextul pregătirilor pentru Summitul NATO din aprilie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului consideră că organizarea Summitului NATO reclamă maximă responsabilitate din partea tuturor instituţiilor statului şi a tuturor forţelor politice. „Bineînţeles că avem cu toţii obligaţia ca summitul să se deruleze în condiţii corecte, dar aceasta nu trebuie să împiedice găsirea unei soluţii la blocajul politic generalizat în care se află România“, a declarat Geoană pentru Mediafax. El a precizat că „dacă vor fi alegeri anticipate, vor avea loc mult după Summitul NATO“. Iliescu: „PSD nu este pregătit“

Şi preşedintele de onoare al PSD şi-a manifestat dezacordul faţă de provocarea anticipatelor. Ion Iliescu s-a distanţat din nou de Mircea Geoană şi a spus că nu e de acord ca PSD să iniţieze procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate. El a adăugat că mesajul comunicat de Geoană după şedinţa conducerii PSD când a cerut ca guvernul să demisioneze şi să se organizeze anticipate a fost „o mică încurcare a lucrurilor“. „Alta a fost discuţia noastră în Biroul Permanent. Nu să provocăm noi nici căderea guvernului, nici anticipate. Am discutat că trebuie să fim pregătiţi dacă criza se acutizează. Dar nu ca PSD să provoace criza“, a spus Iliescu.

Acesta consideră că PSD nu ar trebui să depună în acest moment o moţiune de cenzură şi să provoace căderea guvernului. În opinia sa, alegerile anticipate ar pica prost. „Eu cred că PSD nu e pregătit pentru anticipate“, a apreciat Iliescu. În ciuda acestor semnale, pre- şedintele PSD nu a renunţat la ideea că singura soluţie este demisia guvernului şi declanşarea anticipatelor. Mai mult, ieri urma să aibă loc o întrevedere între mai mulţi lideri PSD şi PNL. Mandatul discuţiilor era acela că Geoană trebuie să-i ceară lui Tăriceanu să demisioneze, iar liberalii să declanşeze procedura anticipatelor. Potrivit unor surse din PSD şi PNL, Tăriceanu nu e dispus să demisioneze, dar a sugerat să fie demis printr-o moţiune de cenzură depusă de PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News