Evenimentul Zilei > Politica > Basescu: „Presedintele nu judeca si nu incrimineaza”

Basescu: „Presedintele nu judeca si nu incrimineaza”

Presedintele a sustinut un discurs amplu in care a vorbit despre evenimentele petrecute in ultimele zile.

"Am luat nota ca presedintele si este subiectul unei intense dezbateri si cred ca in interiorul acestor dezbateri trebuie sa fie cuprins punctul de vedere al institutiei prezidentiale", a declarat presedintele Traian Basescu. Legat de cele opt dosare de urmarire penala, seful statului a sublinat ca "presedintele nu judeca si nu incrimineaza pe nimeni. El doar permite desfasurarea actelor de justitie si nimic altceva. Este o procedura ceruta de Constitutia Romaniei".

Totodata, presedintele a tinut sa precizeze ca "dincolo de faptul ca oameni au stat in puscarie ca urmare a faptelor Noricai Nicolai, eu nu sunt ostil doamnei Norica Nicolai, dar consider ca Romania trebuie sa aiba un ministru imaculat, ceea ce nu este compatibil cu unele acte ale acesteia".

Basescu a amintit din nou de episodul "Nepoata", cat si de unele greseli pe care Norica Nicolai le-a facut ca procuror in perioada dinainte de ’90. "Ca procuror, Norica Nicolai a gresit".

Presedintele i-a criticat si pe cei care se refera la mapele profesionale ca fiind "dosare de cadre": "Nu pot sa cred decat ca unii sunt rau intentionati, altii sunt imorali si altii nu cunosc legea. Nu este vorba despre doasarul de cadre al Noricai Nicolai, ci despre un dosar profesional".

Declaratia de presa vine dupa ce Traian Basescu a acceptat intalnirea cu Calin Popescu Tariceanu, in care au discutat, in cunostinta de cauza, despre dosarul de profesional al Noricai Nicolai.

Concluzia la care au ajuns cei doi este ca trebuie gasita curand o solutie care sa clarifice situatia la conducerea ministerului Justitiei. "Niciunul dintre noi nu si-a schimbat punctul de vedere in ceea ce priveste nominalizarea Noricai Nicolai", a conchis seful statului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News