Basescu nu cedeaza in cazul Norica

Prezent la sedinta Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), presedintele a subliniat inca o data faptul ca nu va ceda in fata argumentelor lui Tariceanu in ceea ce priveste numirea Noricai Nicolai la Justitie.

"Nu voi accepta sa desemnez un ministru al Justitiei care nu are o cariera profesionala si morala ireprosabila. Foarte multi vin si spun, dar eu sunt ales cu bunele si relele mele, dar pentru un ministru al Justitiei nu voi accepta sa semnez ca un notar in orice conditii, orice persoana. Presedintele Romaniei nu e notar si Constitutia spune ca primul-ministru propune, iar presedintele decide prin emiterea decretului", a declarat Basescu dupa prezentarea raportului anual al CSM.

"Din acest punct de vedere va asigur ca nu voi ceda ca la ministerul Justitiei sa vina un bun specialist respectat de dumneavoastra in primul rand, de corpul magistratilor si care la nivel de probe sa fie ireprosabil", a adaugat acesta.

Seful statului a tinut sa sublinieze faptul ca nu a facut aceste precizari pentru a continua dialogul cu o alta institutie a statului, ci pentru ca "discutam de un membru al CSM-ului si pentru dumneavoastra (membrii CSM - n.r.) este important sa stiti care este  abordarea mea vizavi de ministrul Justitiei".

Ne puteți urmări și pe Google News

Presedintele a decis, ieri, sa il cheme pe premierul Tariceanu la o intalnire la Palatul Cotroceni, astazi, de la ora 18.30, pentru a gasi solutii pentru "deblocarea situatiei din Justitie". Insa, liderii PNL i-au cerut premierului sa nu mearga la discutii.

Cititi si: Norica ramane in carti la Justitie