Traian Băsescu a spus că nu există un plan comun de acțiune al opoziției, însă acesta va apărea când se va pune problema înfrângerii PSD la alegerile locale și parlamentare din 2020.

„Nu va trece moțiunea însă opoziția nu avea ce să facă. Tema președintelui și a PNL în campania pentru PE a fost una internă: ”Jos Dragnea, Jos PSD”. Dacă nu depuneau moțiune de cenzură, erau penibili dar, din păcate, nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdrncinatului PSD și ALDE care vor spune că la vot sunt puternici și că nu pot fi dați jos”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta s-a deranjat de ”sesiunea de mercato de parlamentari” în care unele partide de opoziție au încercat să obțină voturi pentru moțiune de la aleși ai PSD prin negocieri individuale. ”Acuzăm orice acțiune de felul ăsta, dar acum e bună”, a comentat, ironic, președintele fondator al PMP.

Întrebat dacă există un plan comun de acțiune al opoziției, Băsescu a răspuns negativ, dar nu a exclus coordonarea eforturilor pentru alegerile care vor veni în 2020.

„Planul comun nu există în opoziție. Foarte probabil îi va strânge nevoia, inclusiv pe mine, și nevoia este de a bate PSD la alegerile locale și legislative. La prezidențiale nu este o problemă pentru că PSD nu are o personalitate care să-l bată pe Iohannis”, a mai spus fostul președinte al României, conform Digi24.