Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu este de astăzi în concediu
Băsescu este de astăzi în concediu

Băsescu este de astăzi în concediu

Preşedintele Traian Băsescu a intrat de astăzi în concediu de odihnă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va sta cinci zile în concediu, până vineri, 27 august. De altfel, luna august este preferata preşedintelui, care îşi ia de regulă vacanţă în această perioadă a anului.
"Pe durata întregii perioade, Preşedintele României îşi va exercita toate atribuţiile constituţionale şi legale aferente funcţiei", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
Preşedintele declara recent că el, constituţional nu are concediu. "Constituţional, nu am vacanţă. Fug un week-end, un week-end şi o zi din Bucureşti", declara Traian Băsescu. Cu o săpătmâna în urmă el se arăta intrigat de unii politicieni care petrec mai mult timp în vacanţe să se bronzeze decât la  Parlament. 
În acest context, el i-a spus lui Gheorghe Ştefan într-o vizită: "Domnule, nu eşti bronzat, n-ai fost în concediu. Parlamentarii sunt bronzaţi şi s-au şi supărat că le-am luat 25% din salariu, deşi ei nu sunt niciodată de găsit în sălile de şedinţe".
Băsescu îşi petrece vacanţele la mare
Preşedintele obişnuieşte să-şi petreacă vacanţele la malul mării. În 2006, tot în luna august, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au fost surprinşi pe o terasă, la mare, în staţiunea Olimp.
În 2008, familia Băsescu petrecerea alături de familia premierului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu. Şi de această dată, preşedintele se află la mare, la Neptun.
Anul trecut, Traian Băsescu şi soţia au fost fotografiaţi pe terasa restaurantului Cireşica din Neptun.