Echipa României, pregătită de Gabriel Clapon, i-a avut în componenţă pe Rolland Torok, Iosif Pârlog, Vlad Corpodean şi Alex Pop.

Naţionala noastră a ocupat locul 2 în grupa A, cu patru victorii şi două înfrângeri (n.n. – Italia, România, Serbia I şi Bosnia au totalizat câte 10 puncte).

În semifinalele Campionatului Mondial Universitar, România a jucat cu Serbia I, pe care  a învins-o cu scorul de 19-16.

În finala mare, România a dat tot de sârbi! Serbia II s-a impus cu scorul de 20-15.

"Este o performanţă deosebită, obţinută la un turneu mondial extreme de puternic. La startul competiţiei s-au prezentat 16 echipe din toate colţurile lumii, cu jucători cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani.

Am văzut multe echipe puternice, cu jucători dornici de afirmare. Toţi şi-au dorit încă de la început să urce pe podium şi mă bucur nespus că echipa noastră s-a numărat printre cele care au obţinut o medalie", a declarat antrenorul Gabriel Clapon pentru site-ul FR de Baschet.

Performanşa băieţilor a fost dublată de reuşita jucătoarei Ene Claudia Stefania, care a obţinut două premii speciale: locul I la concursul de aruncări de la distanţă (3 p) şi locul III la concursul mixt de aruncări libere.

În întrecerea feminină, cele două selecţionate ale României s-au oprit în sferturile de finală, fiind eliminate de China II (scor 13-14), respectiv de Italia (scor 11-18).