Miza probabilă a candidaturii sale este imunitatea care vine odată cu ocuparea unui loc în Parlament. Astfel, odată ajuns demnitar, Dragnea nu poate fi percheziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte.
Învinuit în dosarul referendumului
La începutul lunii septembrie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea în dosarul referendumului. El este învinuit că s-a folosit de influenţa sa de lider politic pentru a obţine foloase în interes personal şi de partid. În dosarul fraudării referendumului, Liviu Dragnea riscă până la 15 ani de închisoare.
De altfel, Liviu Dragnea şi-a făcut cunoscute intenţiile încă de la finalul lunii septembrie. „Este posibilă înscrierea mea pe listele de candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare. Mă voi gândi foarte serios la decizia de a merge în Parlament, motivaţiile fiind diverse”, mărturisea atunci baronul PSD, spunând că a avut discuţii cu colegii şi a primit semnale şi de la cetăţeni.
Preşedintele CJ Teleorman a mai afirmat că USL trebuie să aibă în Parlament între 50 şi 60% din mandate pentru a putea modifica Constituţia. „Vara aceasta ne-a arătat că există în Constituţie lucruri neclare ce pot fi interpretate de instituţii ale statului, care sunt controlate de cineva, întrun sens nedorit de popor şi, de aceea, trebuie limpezite”, a mai precizat Liviu Dragnea, la finalul lui septembrie”.
CITIŢI ŞI:

  • Baronul voturilor vrea imunitate. Liviu Dragnea renunţă la Consiliul Judeţean Teleorman pentru Parlament