Unul dintre cei mai bogaţi şi longevivi politicieni din România, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu (PSD), are din nou probleme cu procurorii DNA. El este cercetat pentru comiterea a şase infracţiuni de abuz în serviciu privind plăţi nelegale, făcute în 2012, în valoare de 23, 1 milioane de lei, aproximativ 5 milioane de euro.
Unde s-au dus banii Potrivit DNA, cea mai mare parte din banii constănţenilor a ajuns la o asociaţie sportivă (13.305.000 de lei) şi către fundaţii culturale (5.094.836 de lei). Alte milioane de lei s-au dus ilegal către lucrări de împădurire și pepiniere, închirierea a 11 autoturisme, realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturală, dezvoltarea turismului ecvestru.
Constantinescu a fost citat de mai multe ori la sediul DNA – Constanța dar nu s-a prezentat, iar ieri a fost citat cu mandat. Baronul a făcut un scandal monstru şi a urlat la poliţişti: „Nu puneți mâna pe mine. Cum să îmi puneți, bă, cătușele?”.
După întâlnirea cu procurorii, el a păstrat tonul agresiv. „Am fost acuzat că am votat programe ale Consiliului Județean cu care USL a câștigat alegerile, sunt în vinuit de abuz în serviciu. M-au luat cu japca doar ca să îmi aducă la cunoştinţă”, a izbucnit Constantinescu, la ieşirea din sediul DNA- Constanţa.
Avea viză de SUA
Politicianul a primit interdicţia de a părăsi ţara, după ce marţi a fost la Bucureşti pentru a-şi ridica viza de călătorie pentru SUA.
Constantinescu este preşedinte al CJ din anul 2004 şi un adversar al DNA şi ANI. El a declarat că are în conturi un milion de dolari, două vile, cinci mașini și o șalupă. Constantinescu a fost trimis în judecată în 2009, alături de primarul PSD al Constanţei, Radu Mazăre, în dosarul „Retrocedărilor ilegale de pe litoral”. Prejudiciul în acest dosar este de 114 milioane de euro.