Liderul USR, Dan Barna, a oferit noi informații despre discuțiile din Alianța 2020 pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale.

„Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dacian, eu aflându-mă o zi la mare, la Constanța, împreună cu Olguța, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea.

Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut.”, a scris pe Facebook Dan Barna.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, și cel al USR, Dan Barna, au confirmat existența unor tensiuni în cadrul alianței, dar afirmă că Alianța USR-PLUS va merge mai departe împreună la alegerile parlamentare, prezidențiale și locale. Liderii alianței au adus lămuri publice după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în toiul negocierilor privind strategia electorală. Vineri seară a avut loc o nouă rundă de negocieri între echipele USR –PLUS pentru încheierea unei alianțe pe termen lung, care să cuprindă prezidențialele, localele și parlamentarele. Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat. Liderul PLUS ar mai fi recurs la un asemenea gest și în trecut, afirmă sursa citată. 

 

Te-ar putea interesa și: