Bărci de lux ancorate la Casa Poporului

Bărci de lux ancorate la Casa Poporului

Ambarcaţiunile cu şi fără motor „au parcat“ până duminică în Piaţa Constituţiei, pentru expoziţia de talie internaţională Romania Boat Show.

Cel mai mare târg de ambarcaţ iuni din ţară reuneşte în acest an, pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, în faţa Palatului Parlamentului, bărci cu sau fără motor şi iahturi de toate dimensiunile. Preţul acestora porneşte de la 680 de euro şi, în funcţie de dotări şi de dimensiuni, poate ajunge până la un milion de euro. Tot în cadrul expoziţiei, mai sunt expuse şi ATVuri, motodeltaplane şi echipamentele necesare ambarcaţiunilor şi sporturilor nautice.

Noutatea acestei ediţii este că vizitatorii pot afla direct de la profesioniştii din domeniu care sunt ofertele cele mai avantajoase, în funcţie de preferinţele lor, şi tot de aici se pot înscrie la cursuri de scufundări.

Cât costă luxul

Dacă pentru o barcă de 3,15 metri lungime şi 1,35 metri lăţime, fără motor, cu două locuri, preţul de vânzare este de 680 de euro, cu tot cu TVA, pentru un iaht sofisticat se poate plăti până la un milion de euro. Diferenţa ar fi că posesorul bărcii ar putea naviga doar în limita a 180 de kilograme, în vreme ce proprietarul iahtului s-ar desfăta într-o croazieră alături de maximum alte 11 persoane. Luxul unei asemenea ambarcaţiuni, de 14,34 de metri, cu un salon şi două cabine, costă peste 900.000 de euro fără TVA.

Cursuri şi brevete

Pentru cei care nu-şi permit o ambarcaţiune, dar rămân, totuşi, iubitori ai nauticii, există o ofertă destul de vastă a sporturilor pe care le pot practica vara aceasta, pe litoral sau alături de ceilalţi colegi de curs, în ţări vecine sau mai exotice. Pentru începă tori, un curs de scufundări, în staţiunea Mamaia, costă vara aceasta 150 de lei. Cei care vor să obţină şi un brevet (după curs) trebuie să plătească 595 de lei, preţ ce include şi echipamentul, şi materialele necesare. Cel mai avansat certificat, cel de PADI Divemaster, costă 1.850 de lei. Totodată, cei care vor să rămână şi cu amintiri virtuale şi doresc imagini de la scufundare trebuie să mai plătească alţi 60 de lei. Cursurile sunt ţinute de scafandri profesionişti, brevetaţi internaţional.

PORT LA LIMANU

O nouă destinaţie turistică în România: locuinţele lacustre

Un nou complex de agrement va răsări în comuna Limanu, în toamna acestui an. „Marina Limanu este un proiect inedit al Black Sea Magic împreună cu finlandezii de la Marine Tech“, informează fondatorul firmei Black Sea Magic, Cristi Baisan. Staţiunea va fi dedicată iubitorilor de navigaţie şi se va întinde pe circa 770 de metri liniari. Vor fi două sectoare: unul interactiv, în care turiştii pot veni cu ambarcaţiunile proprii, şi un altul în care se vor ridica locuinţe lacustre. Proiectul se va realiza în trei etape. Până în toamna aceasta, se vor finaliza 60 de locuri pentru ambarcaţiuni şi o locuinţă lacustră. Investiţia totală a fost de circa 3-4 milioane de euro, conform reprezentantului Black Sea Magic.

Ne puteți urmări și pe Google News