Barca, Inter şi Manchester, campioane

Barca, Inter şi Manchester, campioane

FC Barcelona este noua campioană a Spaniei la fotbal. Inter Milano a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul în Italia, iar Manchester United şi-a adjudecat pentru a treia oară la rând campionatul Angliei.

În etapa a 36-a din Primera Division, Real Madrid a pierdut, sâmbătă, în deplasare, partida cu Villarreal, scor 2-3, rezultat care a le-a adus titlul catalanilor, înainte ca fotbaliştii antrenorului Pep Guardiola să joace meciul din această rundă, programat astăzi, împotriva formaţiei Real Mallorca.

În afară de etapa din acest weekend, în Primera Division mai sunt de disputat două runde, iar  Barcelona are 86 de puncte, în timp ce Real Madrid a acumulat 78 de puncte.

Catalanii au cucerit al doilea trofeu în acest sezon, după Cupa Spaniei, obţinută miercuri, în urma victoriei cu 4-1, în finala competiţiei, în faţa grupării Athletic Bilbao. FC Barcelona este calificată şi în ultimul act al Ligii Campionilor, urmând să înfrunte echipa Manchester United, pe 27 mai, la Roma.   

Ne puteți urmări și pe Google News

La fel ca şi FC Barcelona, Inter Milano a obţinut titlul în Italia înainte de a a juca în etapa a 36-a din Serie A, fiindcă AC Milan a pierdut partida cu Udinese, scor 1-2. Astfel, AC Milan a rămas cu 71 de puncte şi mai are de jucat două meciuri, în timp ce Inter are 78 de puncte şi încă trei partide de disputat.

Manchester United avea nevoie de un singur punct în etapa a 37-a din Anglia pentru a se încununa din nou campioană a Angliei. Elevii lui Sir Alex Ferguson şi-au atins obiectivul, remizând, sâmbătă, pe „Old Trafford”, cu Arsenal Londra, scor 0-0. „Diavolii roşii” au ajuns la un total de 87 de puncte, a doua clasată, FC Liverpool, având 80 de puncte, înainte de a juca ultimele două partide din acest sezon al Premier League. 

Bölöni joacă finală

După meciurile din ultima etapă a campionatului Belgiei, Standard Liege, echipă antrenată de Ladislau Bölöni, şi Anderlecht sunt lideri, la egalitate de puncte (77), cu 24 de victorii, 5 remize şi 5 înfrângeri fiecare, după triumfurile obţinute în partidele cu Gent, scor 1-0, respectiv cu Genk, scor 2-0.

Potrivit regulamentului din fotbalul belgian, titlul nu se poate acorda în funcţie de golaveraj (care ar fi favorabil formaţiei Anderlecht), astfel că cele două grupări vor disputa o finlă în dublă manşă, care va desemna campioana.