Măsurile adoptate la Washington, aşa nepopulare cum sunt ele, au ajutat America să evite o a doua Mare Criză, a subliniat luni liderul de la Casa Albă, în faţa muncitorilor unei firme din oraşul Providence, statul Rhode Island.

Obama s-a folosit de acest prilej pentru a sublinia beneficiile pe care pachetul de 30 de miliarde de dolari, promovat recent de administraţia democrată pentru a-i susţine pe întreprinzătorii mici şi mijlocii, le va avea asupra pieţei muncii. Pachetul a fost aprobat de Congres în septembrie, după ce fusese blocat timp de mai multe luni în Senat de către republicani.

Test pentru preşedinte

Preşedintele i-a atacat pe republicani, subliniind că decizia de a bloca respectivul pachet de măsuri a fost una pur politică. El a mai amintit audienţei că republicanii au refuzat să voteze un proiect de reducere a taxelor pentru companiile care creează locuri de muncă în Statele Unite.

"A durat mult până ce am intrat în acest marasm economic. Dar vom ieşi din acest impas şi sunt absolut convins că vor fi zile mai bune pentru America de acum înainte", a subliniat preşedintele.

Obama va avea o agendă îmcărcată pentru restul săptămânii, participând la diferite mitinguri electorale din ţară pentru a-i sprijini pe candidaţii democraţi. Miza o reprezintă clasa mijlocie, cea mai afrectată de criza economică, şi pe care preşedintele speră să o convingă de faptul că relansarea economiei reprezintă o prioritate pentru administraţia democrată. Alegerile din 2 noiembrie sunt, în egală măsură, şi un veritabil test pentru parcursul lui Obama la Casa Albă până în prezent, comentează Reuters.

"Vom ieşi din acest impas şi sunt absolut convins că vor fi zile mai bune pentru America de acum înainte.”,
BARACK OBAMA, preşedintele Statelor Unite