Evenimentul Zilei > Actualitate > Bani albi in Banatul Montan
Bani albi in Banatul Montan

Bani albi in Banatul Montan

Profitul in turismul din zona de vest creste cu stratul de zapada.

Afacerile din turism merg struna in Banatul Montan, dupa ce iarna s-a instalat pe deplin si in aceasta zona. Spre deosebire de alti ani autoritatile nu au mai tratat cu indiferenta problema curatirii drumurilor, acest lucru contribuind la cresterea numarului de clienti. Cea mai ocupata este zona Semenic, unde pana saptamana viitoare toate locurile din pensiuni sunt ocupate. 
   
„A venit exact la timp zapada asta”
   
„A venit exact la momentul potrivit, exact la timp zapada anul acesta”, spune Felician Ciordas, proprietarul hotelului Felix din statiunea Muntele Mic. Ciordas spune ca anul acesta numarul clientilor este mai mare decat anul trecut, pensiunea fiind aproape plina. „Avem zapada frumoasa, se poate schia si accesul la telescaun este foarte usor. Spre deosebire de alti ani, anul acesta au curatat drumul”, a declarat Ciordas.

Si patronilor de pensiuni din statiunea apropiata, Poiana Marului, le merg bine afacerile dupa ninsorile de zilele acestea. „Avem zapada si este foarte frumos. Chiar daca nu este partie de schi sunt pe dealuri zone pentru sanii”, declara Nicolae Filip, proprietarul pensiunii Cara. Acesta spune ca pensiunea este plina.

„Pana dupa Sfantul Ion noi avem toate camerele rezervate. Am fost de sarbatori ocupati suta la suta si acum totul este ocupat. Momentan facem rezervari prin telefon, iar pentru inchirierea intregii pensiuni, pentru companii, trebuie discutat cu mult timp inainte”, declara Monica Pascalau, proprietar al pensiunii Gotschna.

Locuri se mai gasesc in Garana, la pensiunea Briza Muntelui. „Avem in momentul de fata ocupate 80 la suta din locuri. Pe sfarsitul saptamanii ne asteptam sa fie plin. Drumul este curatat asa ca accesul se face usor la noi”, spune Monica Bogdan, proprietara a pensiunii Briza Muntelui.

Ideala ca destinatie pentru schi, statiunea Semenic incepe sa devina un loc bun pentru afaceri dupa ce ani de zile a fost in paragina. Proprietarul hotelului Dusan si Fiul, Mircea Olar Dusan, spune ca are mai multi clienti ca niciodata. „Functionam la capacitate maxima. Totul este ocupat. Vin in special clienti din Timisoara si de la Severin. Din cele trei partii pentru schi existente doua sunt folosite. A treia care coboara catre Valiug si este cea mai lunga, de 2,5 kilometri, nu este inca practicabila”, declara Mircea Dusan.
   
CAZARE
   
Garana
   
Pensiunea Briza Muntelui
   > 35 de lei pe zi de persoana, camere cu doua paturi, fara masa;
   > 80 de lei pe zi de persoana cazare si masa.
   
Gotschna
   >
120 de lei pe zi camera cu doua paturi si baie proprie, micul dejun este inclus;
   > Aproximativ 120 de lei pe zi de persoana, cazare cu mic dejun, pranz si cina. Suma poate sa creasca sau sa scada, in functie de meniul comandat.

Semenic

Dusan si Fiul
   >
150 de lei pe zi, camera cu doua paturi;
   > 260 de lei pe zi apartament cu doua camere;
   > Restaurant a la carte, pretul difera in functie de comanda.
   
Muntele Mic
   
Hotel Felix
   >
35 de lei pe zi de persoana cazarea in camere cu 6 paturi;
   > 100 de lei pe zi camera cu doua paturi
   > Restaurant a la carte, pretul difera in functie de comanda.
   
Cabana Bistra
   >
40 de lei pe zi de persoana in camere cu 4,6 si 8 locuri;
   > 80 de lei pe zi de persoana cu mic dejun, pranz si cina;
   > 15 lei pe zi inchiriere echipament de sky;
   > 5 lei pe zi inchiriere sanie.
   
Poiana Marului
   
Pensiunea Cara
   >
50 de lei pe zi de persoana in camera cu doua paturi;
   > Restaurant a la carte, pretul difera in functie de comanda.
  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News