Evenimentul Zilei > Actualitate > Bandiții care au speriat vestul au 8, 11 și 12 ani
Bandiții care au speriat vestul au 8, 11 și 12 ani

Bandiții care au speriat vestul au 8, 11 și 12 ani

Bandiții care furau cheile mașinilor din contact ca mai apoi să le spargă și să îi jefuiască pe proprietari de cele mai scumpe bunuri, au fost prinși. Au premeditat totul în detaliu, dar au făcut, ulterior, o greșeală de copii. Ei sunt, de fapt copii.

Polițiștii orașului Nădlac cercetează trei minori care au furat din autoturisme. Copiii au 8, 11 și 12 ani, sunt din orașul Nădlac  și au fost depistați în flagrant, luni, în timp ce încercau să sutragă diferite bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada George Enescu, din localitate, folosindu-se de chei potrivite. Cei mai mari sunt frați, iar băiatul de 8 ani era prietenul lor, de șa școală. Împreună au plănuit totul: au urmărit mașinile lăsate de proprietari deschise și cu chiele în contact. Cum identificau una, în timp ce doi țineau de ”șase”, unul fura cheile. Ulterior, aveau să deschidă mașina folosind cheile potrivite, pentru a fura bunuri lăsate încăuntru de proprietari. Putea fi o ”afacere” pe termen lung, pentru că nefiind forțate portierele, ar fi putut jefui fiecare mașină ori de câte ori aveau ce fura dinăuntru.

”În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că minorii ar fi sustras atât cheia autoturismului în cauză cât și ale altor vehicule de pe raza localității, din care ar fi urmat să sustragă ulterior diferite bunuri, în vederea valorificării acestora”, transmite Claudia Iuga, ofițer de presă al Poliției Arad. Copiii, care provin din familii sărace, plănuiau să vândă lucrurile ca să își cumpere probabil dulciuri, țigări și jucării.

Pe numele celor trei minori au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii continuând cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: