Bănci spaniole care au picat testele de stres

Bănci spaniole care au picat testele de stres

Mai multe dintre cele 18 bănci spaniole, inclusiv unele instituţii care au filiale în ţări emergente, au picat testele de stres, informează Reuters, citând cotidianul El Pais.

Astfel, mai multe bănci nelistate vor avea nevoie de fonduri suplimentare, pentru a depăşi criza.

Rezultatele acestor teste ar fi arătat dacă instituţiile de credit au capacitatea necesară de a rezista pe piaţă în contextul în care situaţua economică globală s-ar putea înrăutăţi. În aceste condiţii, volumul creditelor restante ar creşte, iar obligaţiunile guvernamentale din portofolii s-ar putea deprecia.

Volumul creditelor neperformante înregistrate de băncile germane s-a dublat anul acesta. Preşedintele Asociaţiei Germane a Băncilor, Manfred Weber, dă asigurări că toate instituţiile de credit din Germania vor face faţă cu brio testelor de stres. De asemenea, şi ministrul Economiei din Franţa,  Christine Lagardere, spune că băncile franceze nu vor avea probleme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi ar trebui să fie date publicităţii rezultatele testelor de stres. În aşteptarea acestora, euro s-a depreciat pe piaţa londoneză, de la 1,2893 dolari/euro, la 1,2868 dolari/euro.