Evenimentul Zilei > Actualitate > Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi

Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi

Vrea să aibă leafă, să fie şef şi nu este convins că Moşu' există, dar îl roagă, în scrisori, să îi aducă jucării.

"Ia-te de cineva de seama ta". Aşa îi spune Filip, un băieţel de cinci ani, din Bucureşti, unui adult care îl ceartă sau îl necăjeşte. Vorbeşte cu "dumneavoastră" şi vrea să fie considerat mare.
Îi place să poarte cămaşă, "ca a lui tati", iar dimineaţa, când se pregăteşte de grădiniţă, spune : "Merg la serviciu să dau autografe!". Pentru asta cere tot timpul pix şi foaie, înainte să iasă din casă.
La grădiniţă uită că e vedetă, căci îi plac jucăriile, dar şi educatoarea. A reţinut c ă nu trebuie să îi pârască pe colegi şi spune că are numai prietene frumoase. Se joacă cu fetele, totuşi, nu se abate de la deviza: "Băieţii cu băieţii, fetele cu fetele".
"Mâncarea a fost bună şi gustoasă şi mama frumoasă"
Filip este cel care apreciază cel mai mult calităţile de bucătar ale mamei şi nu uită niciodată să îi spună că are în farfurie "cea mai bună mâncare din lume". Şi, mulţumit peste măsură, la sfârşit o face pe mami fericită: "A fost bună şi gustoasă şi bucătăreasa frumoasă!".
Din curiozitate întreabă cât costă orice cumpără părinţii lui, iar când ei îi spun că nu mai au bani, Filip le dă şi soluţii: "Hai la bancă!" sau "Lasă că mă duc eu la grădiniţă şi iau salariul!".
Băieţelul are mai multe costume, ca ale unor personaje din desenele animate. Stă ore întregi îmbrăcat în ele. Ultima achiziţie: un costum de Spiderman. Îşi imaginează că zboară şi încearcă să te convingă că din mâini îi iese pânză de păianjen.
L-a purtat timp de o săptămână, iar părinţii l-au convins cu greu că trebuie să îl spele. Problema s-a rezolvat doar atunci când i-au promis că i-l uscucă rapid.
Deşi nu crede sută la sută că există Moş Crăciun, vrea ca el să îi aducă o maşină cu telecomandă, un ATV de copii şi un bilet pentru Hawai, pentru că a auzit că acolo este frumos.
Nu crede nici că are barbă adevărată, dar atunci când apare Moşul îl soarbe din ochi şi nu mişcă. De Crăciun, vrea un brad mare, multe globuri. Mai vrea să fie ziua lui în fiecare zi, pentru că s-a născut iarna şi ştie că atunci când este frig îşi serbează ziua.
Campanie EVZ: Poveştile copiilor cuminţi şi isteţi
De nouă ani, cadoul de sărbători al "Evenimentului zilei" pentru cititori este "Diploma de copil cuminte" şi poveştile unor copii care ştiu să se bucure de copilărie şi de ceea ce le oferă ea.
A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alătură Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Sunt copii frumoşi, inocenţi, dar îndrăzneţi, curioşi, dar respectuoşi, deştepţi, dar şi isteţi!

  • Diploma de copil cuminte. Află cum o poate obţine şi copilul tău
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: