CSM Ştiinţa Baia Mare rămâne cea mai bună echipă din România. Maramureşenii au învins ieri Steaua Bucureşti în finala Diviziei Naţionale de Seniori la capătul unui meci de un dramatism rar.
Steaua, a patra finală pierdută consecutiv
Favorită în meciul cu medaliile de campioni ai României pe masă, CSM Ştiinţa Baia Mare a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în faţa unui adversar, Steaua, care a jucat la sacrificiu.
Cu foarte multe indisponibilităţi în lot, Steaua a fost la un pas de a da marea lovitură, dar a cedat fizic pe final.
Este a patra finală consecutivă pierdută de Steaua, două în faţa echipei Dinamo, alte două, ultimele, în faţa formaţiei Ştiinţa Baia Mare.

Vremea deosebit de frumoasă i-a îndemnat pe mulţi bucureşteni să vină la stadionul "Arcul de Triumf" pentru a vedea marea finală, CSM Ştiinţa Baia Mare – Steaua.
Dumbravă a aruncat meciul în prelungiri
Din Maramureş au venit câteva zeci de suporteri ai campioanei, care nu au tăcut niciun moment. La final, aceştia au sărbătorit succesul alături de favoriţi.

Steaua a început mai bine meciul şi a condus până spre sfârşitul meciului. Baia Mare a forţat pe final şi a trecut la conducerea partidei după un eseu al lui Macovei, într-un moment în care campioana avea un om mai puţin pe teren.
Meciul a fost aruncat în prelungiri de extraordinarul Dănuţ Dumbravă, care a transformat o lovitură de pedeapsă în ultima secundă a timpului regulamentar.
Frontul de la "Arcul de Triumf"
Din cauza efortului depus şi a angajamentului incredibil, terenul arăta la un moment dat ca un câmp de luptă. Mai mulţi jucători, ai ambelor formaţii, strigau după ajutor în acelaşi timp, echipele medicale nemaifăcând faţă.
Baia Mare s-a desprins printr-un eseu de penalizare, decizia arbitrului Radu Petrescu, una corectă, aruncând în aer tabăra steliştilor. La îndemnul băncii tehnice, sportivii "militari" au fost la un pas de a părăsi terenul de joc.

În cele din urmă jocul s-a reluat, dar Steaua nu a mai avut forţa să revină deşi a încercat.

CSM Ştiinţa Baia Mare – Steaua 28-21 (6-9).
Pentru CSM Baia Mare au marcat Buduşanu – două lovituri de pedeapsă şi o transformare, Dimofte – o lovitură de pedeapsă şi o transformare, Macovei şi Hristache – câte un eseu.
Pentru Steaua a înscris Dumbravă – şase lovituri de pedeapsă şi un dropgol.

CSM Ştiinţa Baia Mare: 15. Botezatu, 14. Ciuntu, 13. Gal Minya Csaba, 12. Diniş, 29. Buduşanu, 10. Dimofte, 9. Eva, 8. Ene, 7. Macovei, 6. Bejan, 5. Ursache, 4. Cirţiu, 3. Bârlea, 2. Rădoi, 1. Bălan. Antrenor: Eugen Apjok
Rezerve: 16. Gorun, 17. Dico, 18. Hristache, 19. Buzatu, 20. Ailenei, 21. Botezatu, 22. Gavriloaia, 23. Stoica

Steaua: 15. Vlaicu, 14. Ioniţă, 13. Cazan, 12. Dascălu, 11. Nainer, 10. Dumbravă, 9. Diaconescu, 8. Ianuş, 7. Marinescu, 6. Lucaci, 5. Necula, 4. Tatu, 16. Baraulea, 2. Zebega, 1. Nere. Antrenor: Marin Moţ
Rezerve: 16. Florescu, 17. Marinca, 18. Mihalache, 19. Mocanu, 20. Melinte, 21. Crăcea, 22. Pătraşcu, 23. Tănase

Mihai Macovei (căpitanul echipei CSM Ştiinţa Baia Mare): "A fost o finală spectaculoasă şi după felul în care s-au desfăşurat ostilităţile pe teren cred că este mult mai frumos acest titlu.
După părerea mea noi ne-am făcut meciul mai greu, pentru că dacă am fi fost mai atenţi nu am mai fi avut nevoie de cele două reprize de prelungiri. Este problema celor de la Steaua dacă vor să conteste arbitrajul, însă la ce am văzut în teren, cred că cei de la Steaua ar fi trebuit să aibă cel puţin cinci eliminări.
Noi ne vedem în continuare de treabă şi sperăm ca anul viitor să obţinem şi cel de-al treilea titlu consecutiv"

Eugen Apjok (antrenor Baia Mare): "Dacă eram mai atenţi am fi câştigat mai repede. Oricum, chiar şi aşa a ieşit un spectacol frumos şi am făcut o propagandă bună pentru rugby.
Sperăm să o ţinem tot aşa în continuare. Spre final eram convins că vom câştiga, pentru că m-am bazat pe banca noastră de rezerve, care este cam la acelaşi nivel cu titularii, în vreme ce Steaua a cedat fizic şi cunoşteam faptul că banca lor de rezerve nu este la fel de puternică precum a noastră"