Evenimentul Zilei > Actualitate > Baconschi se teme că Ponta va crea un dezechilibru în plan intern
Baconschi se teme că Ponta va crea un dezechilibru în plan intern

Baconschi se teme că Ponta va crea un dezechilibru în plan intern

Prim-vicepreședintele PDL Teodor Baconschi se teme că premierul desemnat, Victor Ponta va crea un dezechilibru în plan intern și i-a recomandat acestuia să nu modifice substanțial scrisoarea cu FMI.

"Am observat în cariera politică a domniei sale foarte multe dezechilibre. Astăzi declară una, mâine declară exact contrariul şi această formă de inconsecvenţă mă îngrijorează, dar sper că ea să fi fost valabilă doar în partitura de Opoziţie şi să înceteze în momentul în care domnul Ponta şi colegii săi socialişti îşi asumă sarcina acestui Guvern", a afirmat Baconschi, conform Agerpres. 
Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a avertizat și asupra pericolului modificării scrisorii de intenţie cu FMI. "Am văzut ce s-a întâmplat în Ungaria când Victor Orban a vrut să renunţe şi să modifice pe fond datele scrisorii de intenţie cu FMI, deci ne putem imagina că şi în România ar fi nu numai o greşeală politică majoră, dar şi un risc obiectiv de derapaj economic. Cred că domnul Ponta va şti să evite această capcană, deşi acum anunţă că vrea să se bage singur în ea. Nu ştiu în ce direcţie şi cât de ample sunt modificările vizate de domnul Ponta, dar, în orice caz, Guvernul PDL şi al Coaliţiei a avut grijă de aceşti parametri, nu s-a jucat cu focul şi a reuşit în acest fel să repună economia românească pe stabilitate şi creştere", a spus Baconschi.
CITIȚI ȘI:

  • Ponta flutură greaua moştenire